Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė (gabale)

2021-03-17 Autorius Santa Maria LT

Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė (gabale)
Net nežinau kokius pagiriamuosius žodžius parašyti šiam kiaulienos sprandinės patiekalui iškeptam orkaitėje. Galiu tik pasakyti, kad šitaip įvairiausioms šventėms tikrai kepsiu daug dažniau. Nors kepsiu tikriausiai ne tik šventėms, bet ir kai norėsiu palepinti visą savo šeimą. Trumpai tariant skanu iki begalybės. :)

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 1 kilogramo (nepjaustyta)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • "Santa Maria" kepsnių prieskoniai: 2 arbatinių šaukštelių
    • baltas vynas: 100 mililitrų
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos sprandinę nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir padarome maždaug 1,5 centimetro gylio įpjovas.
  2. 2. Tada česnako skilteles susmulkiname.
  3. susmulkintas česnakas
  4. 3. Sumaišome česnaką su vynu, sviestu, garstyčiomis, druska bei kepsnių prieskoniais.
  5. 4. Iš visų pusių įtriname kiaulieną pasiruoštu marinatu, tvirtai suvyniojame į pateptą sviestu foliją.
  6. 5. Suvyniotą sprandinę pamarinuojame bent 60 minučių prieš kepdami.
  7. 6. Po to įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame į ją pasimarinavusią sprandinę (su visa folija). Kepame maždaug 60 minučių.
  8. 7. Paskui praplečiame foliją ir kepame dar maždaug 40 minučių.
  9. 8. Išimame iškeptą mėsą iš orkaitės, palaukiame dar apie 20 minučių ir tik tada supjaustome.
  10. 9. Patiekiame su savo mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Kriste

Koks baltas vynas? Sausas, pusiau sausas, saldus, pusiau saldus. Koks?
Atsakyti

As

Vynas receptuose visada SAUSAS! Saldus vynas dažniausiai jau tiktai "pusvynis"😉

Vaiva

O jei vyną pakeisti vyno actu?
Atsakyti
Vytinta dešra
(19)