Užkeptas karbonadas su morkomis, pievagrybiais, svogūnais ir sūriu, iš kiaulienos nugarinės

2023-10-10 Autorius WorldRecipes.lt

Užkeptas karbonadas su morkomis, pievagrybiais, svogūnais ir sūriu, iš kiaulienos nugarinės
Vakarienei šį kartą nesinorėjo nieko įmantraus, norėjosi kažko naminio ir paprasto. Mano vyras, kaip ir aš, yra tikras mėsaėdis. Dažnai sako, kad jei patiekale nėra mėsos, tai čia ne maistas.:) Šį kartą naudojau kiaulieną. Puikiai derėjo šaldytuve rasti pievagrybiai su morkomis, svogūnų pagal skonį galima ir nedėti, jei yra kas nemėgsta, o patiekalą užbaigia užkepto sūrio skonis ir aromatas. Galima pirštus apsilaižyti!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė su lašinukų: 4 vnt.
    • morkos: 1
    • pievagrybiai: 2-3
    • svogūnai: 1
    • fermentinis sūris: ~100 gramų
    • aliejus (kepimui)
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą išmuškite bei ištrynusios prieskoniais palikite mažiausiai 60 minučių pasimarinuoti, o dar geriau per visą naktį.
  2. 2. Tada morką sutarkuokite, svogūną bei pievagrybius susmulkinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Daržoves dėkite į įkaitintą keptuvę bei patroškinkite maždaug 5 minutes.
  5. 4. Tuomet imkite karščiui atsparų indą, dėkite pasimarinavusią mėsytę, ant viršaus daržoves bei užbarstykite sutarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. 5. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
  7. 6. Mėgaukitės su mėgstamu garnyru. :)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau karbonadų receptų rasite: Karbonadai.
Aluje kepta kiaulienos sprandinė
(54)
Paprasti čenakai su malta mėsa
(4)