Karkos vyniotinis

Šis kiaulienos karkos vyniotinis yra ganėtinai lengvai gaminimas, tik kiek laikui imlus. Man asmeniškai, pirmą kartą darant sunkiausia buvo suformuoti patį vyniotinį, nes nuimta oda toli gražu nebuvo stačiakampio formos, bet po kelių kartų pasidarė paprasčiau. Pats rezultatas niekada nenuvilia, nes gaunasi tikrai skanus vyniotinis, kurį mėgstame visa šeima valgyti užsidėję ant duonos gabaliuko su agurkais ir pomidorais.

Ingredientai

    • kiaulienos karkos: 1 (manoji svėrė 1,3 kilogramo, svoris be kaulo ir odos - 700 gramų)
    • druskos: 12 gramų (1 arbatinis šaukštelis su nedidele kuprele, reikia dėti 2% nuo mėsos svorio be kaulo ir odos)
    • juodųjų pipirų: 1 gramo
    • džiovintų česnakų: 0,5 gramo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia imkite kiaulienos karką, ją gerai išplaukite, išimkite kaulą taip, kad nepažeisti odos.
  2. 2. Nupjaukite mėsą.
  3. 3. Supjaustykite gabaliukais ir lengvai išmuškite iš abiejų pusių.
  4. 4. Likusią odą taipogi lengvai išmuškite iš vidinės jos pusės.
  5. 5. Ant odos išdėliokite gabaliukus mėsos.
  6. 6. Atskirame dubenėlyje sumaišykite druską, juoduosius pipirus bei česnako granules.
  7. 7. Užberkite prieskonius ant mėsos ir juos paskirstykite.
  8. 8. Susukite vyniotinį. Siūlais gerai jį suriškite.
  9. 9. Po to susuktą vyniotinį apvyniokite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 3 dienoms, kad gerai pasimarinuotų.
  10. 10. Po 3 dienų išimkite vyniotinį, dėkite jį į puodą (nenuimant maistinės plėvelės), užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite ant labai silpnos ugnies 3 valandas.
  11. 11. Išvirus atvėsinkite, nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite ir skanaukite!
  12. supjaustytas karkos vyniotinis
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau vyniotinių receptų rasite: Vyniotinių receptai.
Karkos vyniotinis
Karkos vyniotinis
Karkos vyniotinis
Kiaulienos faršo apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis
(5)
Paprasti čenakai su malta mėsa
(4)