Plovas su kiaulienos sprandine, aštriu pomidorų padažu ir garstyčiomis

2024-01-27 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Plovas su kiaulienos sprandine, aštriu pomidorų padažu ir garstyčiomis
Iškart galiu perspėti, kad tai nėra tikras plovas gamintas kazane, greičiau ryžių košė su mėsa. Bet mes šeimoje kartais labai mėgstame pasigaminti šitaip visiškai paprastai. Galiu tik patikinti, kad visiškai nieko sudėtingo, o skonis - nuostabus. Ingredientų visai nedaug, tikriausiai visus įmanoma rasti net savo virtuvėje jau dabar. Pigu, sotu, pagaminta savo virtuvėje ir visa šeima pavalgiusi laiminga. Ko daugiau reikia?;)

Skaniausia šį patiekalą patiekti su mėgstamais marinuotais agurkais.

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 300 gramų
    • plikyti ryžiai: 250 gramų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnako galvos: 1
    • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • aštraus pomidorų padažo: 4-6 valgomųjų šaukštų
    • raudonieji paprikos milteliai
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į verdantį bei pasūdytą vandenį suberiame ryžius ir verdame tik 10 minučių.
  2. verdami ryžiai
  3. 2. Perpilame į kiaurasamtį bei paliekame.
  4. 3. Tuomet kiaulienos sprandinę supjaustome mažais gabaliukais.
  5. kiaulienos sprandinė supjaustyta gabaliukais
  6. 4. Suberiame paprikos miltelius, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais ir išmaišome.
  7. 5. Įkaitiname aliejų keptuvėje.
  8. aliejus įkaitintas keptuvėje
  9. 6. Apkepame kiaulienos gabaliukus ant didelės kaitros, kad visi gabaliukai gražiai apskrustų, bet nebūtų galutinai iškepę.
  10. 7. Tada išimame mėsą, išdedame kubeliais supjaustytą svogūną bei išilgai perpjautą česnako galvą bei juos apskrudiname iki auksinės spalvos.
  11. 8. Imame kepimo indą, sudedame ryžius, mėsą, svogūnus, česnaką, garstyčias bei pomidorų padažą.
  12. 9. Viską ganėtinai gerai išmaišome bei kepane iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes, arba kol ryžiai bus iškepę. Skanaus!
  13. plovas su kiauliena, keptas orkaitėje
  14. 10. Patarimas: Jei matote, kad plovo viršus labai skrunda bei ryžiai "išsausėjo" - permaišykite juos bei pridenkite su folija.

Gražina

Man labai patiko anksčiau gaminau tik puode, orkaitėje skaniau
Atsakyti

Dalia Cikiene

Reikes pabandyti
Atsakyti

Kristina

Puikiai gavosi, tikrai, geras skonus ir nuostabus kvapas.
Atsakyti

Sida

Visada taip darau, tik morkų idedu daugiau...
Atsakyti

Www

Pamiršote morkas
Atsakyti

Silva Ramanauskiene

Tai gal nepamirso o ju visai nededa .

Mindaugas

Na jei tikrai iš to kas virtuvėje galima pagamint panašiau į plova . Čia jau naujadaras
Atsakyti

ined

Dedu visada morką, nes tikras plovas taip ir darosi, viską sluoksniais dedu tik ryžius ant viršaus ir nemaišau, ant labai silpnos liepsnos 3 valandas. super.
Atsakyti

Vilija

Dar reikia morkų apkepti su svogūnais
Atsakyti

Raimis

Plovas be morkų, nu nežinau nežinau
Atsakyti

undefined

Svogūnai, morkos, mėsa apačioje ir tik tada dedu ryžius.
Atsakyti
Kiaulienos burritos pagal Rūtą Ščiogolevaitę
(7)