Sultinga kiauliena garstyčių padaže su pienu

2024-02-05 Autorius Skanūs kąsneliai

Sultinga kiauliena garstyčių padaže su pienu
Itin skanūs ir minkšti kiaulienos kepsniai (aš juos gaminu arba kiaulienos sprandinės arba iš kiaulienos kumpio, kitokios mėsos nesu išbandžiusi) fantastiškame garstyčių padaže. Man toks padažas paruoštas su pienu ir svogūnais be galo tinka prie mėsos kepsnių. Patys geriausi žodžiai šiam patiekalui, būtinai mėginkite pasigaminti jau šios dienos vakarienei! 

Patarimas: Jei gamindami norite tirštesnio padažo, galite į pieną įmaišyti maždaug 25 gramus miltų, tada pilame jį į keptuvę.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 800 gramų (arba kumpis)
    • svogūnai: 0,5
    • česnakas: 3 skiltelių
    • pienas: 300 mililitrų
    • Dijon garstyčios: 50 mililitrų (naudotos švelnios)
    • lauro lapeliai: 2
    • sviestas: 20 gramų
    • aliejus: šlakelio (kepimui)
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltos paprikos milteliai: žiupsnelio
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mėsą supjaustome maždaug 2,5 centimetrų storio kepsniais.
  2. 2. Tuomet pabarstome paprika, druska bei pipirais ir apkepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Perkeliame į lėkštę.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, įmetame sviestą, suberiame sukapotą svogūną bei trumpai pakepiname, suberiame česnaką.
  5. 4. Pakepiname dar maždaug 60 sekundžių, supilame pieną, garstyčias, suberiame čiobrelius ir lauro lapus, permaišome. Sudedame mėsą.
  6. 5. Uždengę dangčiu perkeliame į orkaitę bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  7. 6. Iškepus leidžiame minutę kitą pravėsti. Skanaujame!
Sultinga kiauliena garstyčių padaže su pienu
Sultinga kiauliena garstyčių padaže su pienu
Sultinga kiauliena garstyčių padaže su pienu
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
(19)
Traški kiauliena su saldžiarūgščiu padažu
(3)