1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Kiaulienos nugarinę ištriname su alyvuogių aliejumi ir pabarstome druska, pipirais bei šalavijais.
3. Įkaitiname du šaukštus alyvuogių aliejaus keptuvėje.
4. Apskrudiname nugarinę iš visų pusių, perkeliame į kepimo skardą ir kepame 15-20 minučių orkaitėje, arba kol termometras rodys 77 laipsnius vidaus temperatūrą.
5. Iškeptą kiaulienos nugarinę dedame ant pjaustymo lentos kiek pagulėti, uždengiame su folija, kad neatvėstų.
6. Per tą laiką keptuvėje ant vidutinio karščio pakepiname spanguoles, apelsinų uogienę, apelsinų sultis bei šalaviją.
7. Užverdame, tuomet sumažiname karštį iki vidutinės šilumos, verdame kol sutirštės, maždaug 8-10 minučių.
8. Pabaigoje pagardiname svogūnų laiškais ir pagal savo skonį druska bei pipirais.
9. Supjaustome kiaulienos nugarinę, pagardiname pasiruoštu padažu, patiekiame ir skanaujame!