Carnitas - tacos (tako) su plėšyta kiauliena

2021-03-11 Autorius Santa Maria

Carnitas - tacos (tako) su plėšyta kiauliena
Carnitas tai tokie tacos (tako), kurie yra gaminami su lėtai kepta plėšyta kiauliena, labai populiarūs Meksikoje bei Jungtinėse Amerikos Valstijose. Juos visai nėra sudėtinga pasigaminti ir savo namuose. Jeigu nesinori patiems gaminti plėšytos kiaulienos, tai ją galima nusipirkti ir parduotuvėse, bent jau didesnėse jos tikrai yra. Žinoma, savo paruošta bus daug skanesnė (na bent jau man taip atrodo). 

Jeigu kiaulieną ruošite patys, tai Jums prireiks ir aliuminio folijos.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Plėšytai kiaulienai:
    Patiekimui:
    • "Santa Maria" vidutinio dydžio tortilijos: 1 pakelio
    • "Santa Maria" švelnus tacos/tako padažas: 1 indelio
    • grietinė: 100 mililitrų
    • mango vaisiai: 1
    • šviežia kalendra

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia padedame mėsą ant folijos ir įtriname takų prieskonių mišiniu.
  2. 2. Tada prieskoniais įtrintą mėsą susukame į aliuminio foliją ir dedame į kepimo indą.
  3. Reklama
  4. 3. Kepame orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje maždaug pusantros valandos.
  5. 4. Po to išimame mėsą iš orkaitės ir, naudodami dvi šakutes, suplėšome į nedidelius gabaliukus. Juos apipilame apelsino sultimis.
  6. 5. Tuomet mango vaisių supjaustome nedideliais kubeliais.
  7. 6. Tortilijas pašildome pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
  8. 7. Ant tortilijos dedame plėšytos kiaulienos, mango, paskaniname takų padažu ir grietine. Apibarstome kalendromis ir skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau tako receptų rasite: Tako receptai.
Aluje kepta kiaulienos sprandinė
(54)
Čenakai su kiauliena
(39)
Senovinis tarybinis kiaulienos guliašas su bulvių koše
(125)