Tradiciniai anglų mėsos pyragaičiai - labai tinka šventiniam stalui!

2019-12-12 Autorius Samčio užrašai

Tradiciniai anglų mėsos pyragaičiai - labai tinka šventiniam stalui!
Šiais metais būtinai į savo šventinio stalo meniu įtrauksiu ir tokius mėsos pyragaičius, kuriuos įprastai kepa anglai. 

Mes juos pasirinkome valgyti šiltus, nors anglai juos valgo šaltus, palaikę kelias valandas šaldytuve. Taigi, siūlau Jums receptą ir gal susigundysite jų iškepti savo šeimai ir artimiesiems.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 350 gramų
    • vanduo: 140 mililitrų
    • taukai: 110 gramų
    • druska: 1 šaukštelio
    • kiaušiniai: 1 (išplakto)
    Įdarui:
    • smulkinta kiaulienos sprandinė: 500 gramų (kaip kibinams)
    • smulkintas šalavijas: 1 šaukštelio
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį
    • sultinys: 1 stiklinės (naudojau daržovių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Miltus bei druską supilame į karščiui atsparų dubenį ir pašauname į orkaitę, kad miltai šiek tiek pašiltų.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į šiltus miltus supilame vandenį ir ištirpintus, šiek tiek pravėsusius taukus ir išmaišome. Suminkome tešlą. Tešla privalo būti minkšta bei elastinga, maloni rankoms.
  5. 4. Tada tešlą iškočiojame ir išspaudžiame apskritimus, uždedame ant apverstos stiklinės dugno ir suformuojame gilius šulinukus. Apsukame folijos lakštu, kad laikytu formą.
  6. 5. Kiaulieną susmulkiname peiliu kaip kibinams, sudedame susmulkintus šalavijo lapelius, druską, pipirus, įpilame trečdalį sultinio ir gerai išmaišome.
  7. 6. Mėsos masę dedame į šulinukų vidų. Ant viršaus uždedame išspaustas tešlos kepurėles ir suformuojame dangtelį ant tešlos. Padarome skylutę, kad po to pro ją galėtume pilti sultinį.
  8. 7. Aptepame plaktu kiaušiniu ir šauname į iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 minučių, o tuomet sumažiname kaitrą iki 160 laipsnių ir kepame dar 50 minučių.
  9. 8. Su švirkštu kas 20 minučių įspaudžiame per paliktą tešloje skylutę sultinio, kad viduje mėsa būtu drėgna. Prieš patiekdamos nuimame foliją. Skanaus!
  10. 9. Pastebėjimas: Anglai juos palaiko dar kelias valandas šaldytuve, bet mes pasirinkome valgyti šiltus.
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau pyragaičių receptų rasite: Pyragaičiai.
Tradiciniai anglų mėsos pyragaičiai - labai tinka šventiniam stalui!
Kiaulienos nugarinės marinatas
(4)
Šaltiena greitpuodyje
(7)
Kiauliena korėjietiškai
(37)
Šoninės vyniotinis su malta kiauliena
(5)
Kiaulienos kepsneliai su salotomis
(1)