Tarybiniai šniceliai su balta duona ir padažu, kaip valgykloje!

2024-01-19 Autorius WorldRecipes.lt

Tarybiniai šniceliai su balta duona ir padažu, kaip valgykloje!
Šnicelio pagaminimas tikrai nėra labai sudėtingas, beveik kaip gaminant mums įprastus kotletus, tik gal dar kiek greitesnis. Tikriausiai perskaitę receptą nustebsite, kodėl pasirinkau trijų rūšių faršą, bet jeigu atvirai, toks faršų miksas suteikia šniceliui itin fantastišką skonį. Žinoma, idealiai tinka naudoti tik kiaulienos faršą, bet rekomenduoju, jeigu pabandysite sujungti tris faršus tikrai neliksite nusivylę.

Beje, gaminant galima naudoti tik kiaulienos faršą, arba kurių nors dviejų faršų mišinį.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 200 gramų
    • jautienos faršas: 200 gramų
    • kalakutienos faršas: 100 gramų (arba naudojame tiek pat kiaulienos/jautienos faršo)
    • balta duona: 2 nedidelių riekelių
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 80 mililitrų
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    Kepimui:
    Padažui:
    • pienas: 240 mililitrų
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • krapai: 1 saujos (švieži, susmulkinti)
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nupjaukite duonos plutelę, sutrupinkite minkštimą, užpilkite pienu ir išmaišykite.
  2. 2. Palikite brinkti maždaug 10 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet nulupkite svogūną bei česnako skiltelę.
  5. 4. Svogūną itin smulkiai susmulkinkite, o česnako skiltelę sutrinkite česnako spaustuku.
  6. 5. Tada viename dubenyje sumaišykite faršą, vieną kiaušinį, nuspaustą duonos minkštimą, tris ketvirtadalius arbatinio šaukštelio druskos bei pipirus.
  7. 6. Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos, įpilkite du valgomuosius šaukštus pieno, likusio nuo duonos. Išmaišykite.
  8. 7. Po to į lėkštę supilkite džiūvėsėlius.
  9. 8. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  10. 9. Imkite vieną saujelę faršo, suformuokite ploną (maždaug vieno centimetro storio) šnicelį, įmerkite į kiaušinio plakinį, tuomet apvoliokite iš abiejų pusių džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvę.
  11. 10. Kepkite iš abiejų pusių, kol šnicelis įgaus gražų rudą atspalvį.
  12. 11. Šitaip suformuokite bei iškepkite visus šnicelius. Iškepusius šnicelius sudėktie į lėkštę.
  13. 12. Padažas: Keptuvėje ištirpinkite sviestą and vidutinio kaitrumo ugnies, suberkite miltus ir pakepinkite, kol šie pasidarys auksinės spalvos.
  14. 13. Tuomet supilkite pieną, gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol padažas vos sutirštės. Sudėkite grietinę, krapus ir išmaišykite.
  15. 14. Padažą nuolatos maišydamos kaitinkite kelias minutes, kol pasidarys šiek tiek tirštesnis. Pagardinkite druska bei pipirais.
  16. 15. Padažą užpilkite ant šnicelių prieš pat patiekdami. Skanaukite!
  17. 16. Pastebėjimas:

Aldona

Tikrai tokie pat kaip valgydavome valgyklose. Man be galo skanu! Tikra nostalgija.
Atsakyti
Netikras zuikis su kiaušinių ir špinatų įdaru
(8)
Kopūstų apkepas su mėsos kukuliukais
(11)
Mėsos kukuliai su feta pomidorų padaže
(2)