Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu, morkomis, grietinėle ir sūriu

2024-02-18 Autorius WorldRecipes.lt

Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu, morkomis, grietinėle ir sūriu
Kai norisi sočiai pamaitinti savo šeimą, aš renkuosi šį nuostabų bulvių apkepą su faršu, grietinėle ir sūriu. Man asmeniškai labai patinka, kad ingredientai visiškai paprasti, o pagaminimas nėra sunkus (sunkiausią darbo dalį atlieka orkaitė). Jeigu esate bulvinių patiekalų mėgėjas, tai tiesiog privalote išmėginti, nes skonis gaunasi nuostabus. :)

Beje, neseniai rodžiau ir vieną patiekalą iš pasaulio virtuvės - prancūzišką pjaustytų bulvių apkepą, kuris pavyko taip pat be galo skaniai. Jis taip pat yra vertas Jūsų dėmesio!

Ingredientai

    • faršas: 500 gramų (naudotas kiaulienos faršas)
    • bulvės: 4-5 (didelės)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • mėsos prieskoniai
    • 12% riebumo grietinėlė: 200 gramų
    • bulvių krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (arba miltai)
    • fermentinis sūris: 150 gramų
    • aliejus (indo patepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių faršą apkepinkite su prieskoniais keptuvėje, sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną bei troškinkite kartu su faršu.
  2. 2. Tuomet nuskuskite bulves.
  3. skutamos bulvės
    Reklama
  4. 3. Bulves supjaustykite ganėtinai plonais griežinėliais.
  5. 4. Imkite karščiui atsparų indą, patepkite jį aliejumi, klokite pusę bulvių, kad uždengtų kepimo indo dugną, po to ant viršaus dėkite faršą ir vėl sluoksnis bulvių.
  6. 5. Grietinėlę išmaišykite su miltais, užpilkite ant bulvių, kad daug maž vienodai pasiskirstytų apkepe.
  7. 6. Tada kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  8. 7. Paskui ištraukite užberkite sūrio bei dar pakepkite apie 10 minučių.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!

Janina

Aš dar dedu griežinėliais (vieną eilę) supjaustytus pomidorus.
Atsakyti

Rasa

Nesuprantu, kepu jau virš valandos o bulves vis dar kietos, nors ir folija buvau apdengus ir bulves labai plonai supjaustytos. Kodel taip ??
Atsakyti

Jurgita

Aš 10 minučių apverdu ir tada dedu

undefined

Tarkuoti per burokinę tarką ir gaunasi. Labai skaniai.

variantas

As vietoj grietines sumaisau pamidoru padaza su majonezu (bsk vandens) ir uzpilu viska
Atsakyti

Nepatenkinta

Jau 1h 20min kepu, bulvės vis dar kietos, tikriausiai iki ryto reikės kepti, kad iškeptų. NEREKOMENDUOJU.
Atsakyti

Taigi

Źalias Bulves sutarkuokite su burokine tarka , tai geriau iškeps...

undefined

Bulvių rūšis paprasčiausiai netinkamos kepimui orkaitėje, viskas čia gaunasi gerai, keletą kartų ir man taip buvo,

Patenkinta

Tikriausiai cielas bulvės dėjote, tai jo kepsite visą naktelę 😃

Laura

Arba orkaite kaltinkit

Valdas Valdas

Reikia gerai įkaitintoje orkaitėje, ne prie 60 temperūs.

Dalia Vitkiene

Superinis apkepas jau kelinta karta kartoju. Šeima įvertino labai gerai. viskas gavosi nuostabiai
Atsakyti

Rima

Puikus patiekalas, viskas iškepė pagal laiką, galima improvizuoti, super
Atsakyti

Virginija

Visada dedu virsutini sluoksni mesos, ir viskas iskepa super.
Atsakyti

Gintaras Aurimas Vizgirda

Kokius 15 metų, šitaip kepu. Skanu.
Atsakyti

Dalia

Nuostabus apkepas, mano šeimai labai patiko, kepu jau kelintą kartą... Va ir dabar įdėjau į orkaitę. Liuks tikrai greitai ir visa šeima soti...
Atsakyti

Rasana

As ir apverdu, nes ilgai kepa ir elektrą naudoju be reikalo, dabar labai pigi😁 o taip daug patiekalų dariau, patiko ir skanu .
Atsakyti

Deimantė

Taip, labai skanus apkepas, galima įsidėti ko dar turit, ar pievagrybių, ar baklažanų. Bulves kartais truputį apkepu, tai dar skaniau :)
Atsakyti
Bulvių ir poro maltinukai, kepti keptuvėje
(3)
Šviežių bulvių cepelinai
(13)