Prancūziškas pjaustytų bulvių apkepas su grietinėle ir sūriu

2024-02-18 Autorius WorldRecipes.lt

Prancūziškas pjaustytų bulvių apkepas su grietinėle ir sūriu
Ar dažnai valgote bulves? Mes pastaruoju metu jų tikrai sumažinome ir net nežinau kodėl, nors labai jas mėgstame. Tikriausiai galime skaityti save tikrais lietuviais, nes ilgai be bulvių išgyventi negalime ir gaminame iš jų pačius įvairiausius patiekalus. Tačiau vakar vakarienei iš lietuviškos virtuvės nuklydome į prancūzišką virtuvę. Viename angliškame portale pamačiau šį pjaustytų bulvių apkepą su grietinėle ir sūriu ir nusprendžiau išmėginti. O gavosi jis fantastiškai. Skonis labai geras ir vertas visų pagyrų. Būtinai pasigaminkite ir Jūs! ;)

Ingredientai

    • bulvių: 8
    • česnako: 5 skiltelių
    • druskos: 0,5 šaukštelio
    • čiobrelių: 1 šaukštelio
    • rozmarino: 1 šaukštelio
    • grietinėlės: 200 mililitrų
    • kiaušinių: 1
    • kietojo sūrio: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nulupame. Jas maždaug 10-15 minučių paverdame vandenyje, bet pilnai neišverdame, kad liktų dar kietos.
  2. 2. Kiek pravėsusias, supjaustome plonais griežinėliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet česnakų skilteles supjaustome plonais griežinėliais. Česnakus sumaišome su bulvėmis, apiberiame druska, rozmarinais ir čiobreliais bei gerai išmaišome.
  5. 4. Tada bulvių mišinį sukrečiame į kepimo indą.
  6. 5. Grietinėlę lengvai išplakame su kiaušiniu ir smulkiai sutarkuotu sūriu bei užpilame ant bulvių.
  7. 6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  8. 7. Patiekiame ir skanaujame!

eureka

prancuzai ne taip gamina si patiekala..man asmeniskai niekad nesigaudavo...plius kiausinio jokio nededa....nezinau is kur trauktas sis receptas,bet tikrai ne.....
Atsakyti