Silkės ir bulvių mišrainė su marinuotais agurkais, be majonezo

2024-11-02 Autorius Vaida Bučinskienė

Silkės ir bulvių mišrainė su marinuotais agurkais, be majonezo
Šios bulvių ir silkės salotos yra puikus paprastos, bet skanios kombinacijos pavyzdys. Bulvės suteikia patiekalui švelnumo, o silkė prideda intensyvų skonį. Agurkėliai ir krapai suteikia gaivumo bei aromato, o alyvuogių aliejus sujungia visus ingredientus į vientisą visumą. Tai klasikinis ir maistingas patiekalas, tinkantis tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas, ypač patrauklus dėl paprasto paruošimo ir subalansuoto skonių derinio.

Autorės komentaras - bulvės ir silkė yra visiška klasika. O kodėl nepabandžius iš šių produktų paruošti mišrainės? Greita, paprasta, skanu. Patiekalą galima papildyti smulkintais raudonaisiais svogūnais ar įdėti šaukštą kitą majonezo. Versija be pieno produktų galėtų būti puiki idėja patiekti šventiniam Kūčių stalui. 

Ingredientai

    • Bulvės: 800 g
    • Silkė: 200 g
    • Marinuoti agurkėliai: 100 g
    • Garstyčios: 1,5 arb. š.
    • Krapai: saujelė
    • Alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulves nuskusti, nuplauti ir perpjauti per pusę (jeigu bulvės didelės, pjauti į keturias dalis).
  2. pjaustytos bulvės
  3. 2. Bulves sudėti į didesnį puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų ir išvirti, kol bus minkštos. Nepervirti, kad išlaikytų savo formą.
  4. bulvės puode
    Reklama
  5. 3. Išvirusias bulves nukošti, atvėsinti ir supjaustyti mažesniais, patogiais valgyti, gabalėliais. Sudėti į dubenį.
  6. pjaustytos virtos bulvės
  7. 4. Silkės filė supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į dubenį prie bulvių.
  8. silkė su bulvėmis
  9. 5. Agurkėlius supjaustyti griežinėliais ir sudėti į dubenį.
  10. agurkėliai pjaustyti
  11. 6. Krapus smulkiai sukapoti ir taip pat suberti į dubenį.
  12. 7. Įpilti aliejaus, pagardinti garstyčiomis, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
  13. 8. Patiekti ir skanauti!
Silkės ir bulvių mišrainė su marinuotais agurkais, be majonezo
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Tešloje kepta silkė
(45)