Silkė su baklažanais, žirneliais, obuoliais ir marinuotais agurkais

2023-10-29 Autorius WorldRecipes.lt

Silkė su baklažanais, žirneliais, obuoliais ir marinuotais agurkais
Aš labai mėgstu silkę visokiausias pavidalais. Tiek paprastai su virtomis bulvėmis, tiek salotose, tiek mišrainėse ir visu kitur. Taip pat labai mėgstu su visais silkės patiekalais eksperimentuoti ir atrasti vis naujų skonių. Viena kartą pamėginau įdėti baklažanų į silkę su burokėliais, ir nuo tos dienos paprastas ir gal net kiek mūsų šeimoje pabodęs patiekalas tapo vienu iš pačių mėgstamiausių. Įprastai šią silkę ruošiu šventiniam stalui arba vakarėliui, dažnai gaminu ir Kūčioms. Tik per Kūčias renkuosi veganišką majonezą. Gal dėl tos priežasties, kad baklažanai suteikia įdomaus, tarsi grybų skonio, šis receptas turi būti ir Jūsų išmėgintas. Tad pradedam!

Beje, šias salotas itin skanu patiekti su juodos ruginės duonos riekele.

Ingredientai

    • virti burokai: 2 (~300 gramų)
    • konservuoti žirneliai: 700 mililitrų
    • obuoliai: 2 vidutinio dydžio
    • lengvai sūdytos silkės: 3
    • marinuoti agurkai: 7-5
    • baklažanai: 1 vidutinio dydžio (~200-250 gramų)
    • majonezas: 200 mililitrų
    • natūralus jogurtas: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išvirk burokus.
  2. 2. Burokams vis dar kunkuliuojant, baklažaną supjaustyk maždaug 0,5 centimetro dydžio kubeliais, keptuvėje įkaitink šlakelį aliejaus, suberk kubelius, nemažinant kaitros vis pamaišant kepk maždaug 5-7 minutes.
  3. 3. Po to baklažano kubelius sukrėsk į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę ir palik vėsti.
  4. 4. Burokus, agurkus ir obuolius supjaustyk tokio pat dydžio, kaip ir baklažanų, kubeliais.
  5. 5. Nukošk žirnelius ir nedideliais gabaliukais supjaustyk silkę.
  6. 6. Visus produktus sudėk į pasirinktą indą, užpilk majonezą ir jogurtą ir labai gerai sumaišyk.
  7. 7. Aš asmeniškai į šį patiekalą druskos niekada nededu, jos pilnai pakanka iš silkės, bet kiekvieno asmeninis skonio reikalas, žinoma, drąsiai galite ir įberti, jeigu pagal skonį atrodys, kad reikia.
  8. 8. Tiekite porcijomis arba salotinėje. Skanaukite!