Silkių kotletai su duona ir svogūnais, džiūvėsėliuose, Kūčioms ir ne tik

2023-11-29 Autorius WorldRecipes.lt

Silkių kotletai su duona ir svogūnais, džiūvėsėliuose, Kūčioms ir ne tik
Mano šeima labai mėgsta tokius netradicinius kotletus, kurie yra pagaminti ne iš mėsos, o iš silkės filė. Tokius kotletus galima patiekti ir per didžiąsias šventes ir tikrai nustebinti ne vieną. Kartais kai pasiilgstame silkės, mes juos pasigaminame net ir paprastai vakarienei. Ingredientų nereikia daug, o skonis tikrai labai geras. Rekomenduoju išmėginti. :)

Ingredientai

    • silkių filė: 4
    • baltos duonos: 2 riekelių
    • svogūnų: 2
    • maltų džiūvėsėlių: 4 šaukštų
    • krakmolo: 2 šaukštų
    • maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
    • muskato riešutų: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių silkes išdarinėjame, išimame kaulus bei nulupame odą.
  2. 2. Tuomet sumalame kartu su svogūnais bei išmirkyta balta duona.
  3. Reklama
  4. 3. Po to suberiame krakmolą, pagardiname pipirais ir muskato riešutais.
  5. 4. Tada masę gerai išminkome ir formuojame norimo dydžio kotletus.
  6. 5. Paskui apvoliojame kotletus maltuose džiuvesėliuose bei apkepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
  7. 6. Galiausiai apkeptus dedame į aliejumi išteptą kepimo skardą ir dedame 15 minučių į orkaitę (180 laipsnių). Galima pridengti folija, jei pasirodys, kad labai skrunda.
  8. 7. Labai gardu patiekti su burokėlių salotomis (virtos bulvės taip pat puikiai tinka). Skanaus!

mikis

o silkė žalia, ar sūdyta?
Atsakyti

Roma

Silkė paprastai būna sūdyta.

lina

silkė būna tik sūdyta

Danutė

Taigi išdarinėjus ir gausis filė :)
Atsakyti

Saulius

Mano mama irgi gamindavo silkės kotletus, receptas perimtas iš mano močiutės buvo, bet tikrai nedėdavo baltos duonos. Recepto nežinau nepavyko išsaugoti išsinešė užmarštin.
Atsakyti

Darius

Čia toms kurios teigia, kad silkė buna tik sūdytos. Deja ne, uk gali rasti atvėsintos silkės, tad ji nėra sūdyta. Tad kai dalinatės receptais, būtų gerai, kad būtų aprašoma smulkiau.
Atsakyti
Silkė svogūnų karamelėje
(1)
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais pagal Beatą
(4)