Silkės užkandėlė su marinuotais agurkais, svogūnais ir pomidorų padažu

2023-12-20 Autorius WorldRecipes.lt

Silkės užkandėlė su marinuotais agurkais, svogūnais ir pomidorų padažu
Jau senokai buvau ką nors gaminusi iš silkės. Na, toks ir gaminimas iš silkės, praktiškai tereikia paruošti padažą ar kokį pagardą ir supjaustyti silkės file. Tačiau šį kartą norėjau pagaminti silkę kiek kitaip, neįprastai. Tad jei nuspręsite išmėginti mano receptą – turėkite kantrybės 🙂 Gaminant pagal šį receptą silkės reikės palaukti kelias dienas. Tikrai taip, gerai perskaitėte – kelias dienas. Taip yra dėl to, jog padažas turi pastovėti šaldytuve, ingredientai turi susijungti tarpusavyje ir po to silkei reikia “susidraugauti“ su padažu. Silkės tikrai verta palaukti, nes skonis 10 balų (įtiks ir išrankiausiems gurmanams!). Tokia silkė labai tinka šventėms, nes patogu pasiruošti iš anksto (prieš dieną ar dvi) ir taip sutaupyti laiko. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkės filė: 3 gabaliukų
    • marinuoti agurkai: 2 nedidelių
    • svogūnai: 1 vidutinio dydžio
    • susmulkinti švieži krapai: 1 valgomojo šaukšto
    Padažui:
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • baltas actas (5%): 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pomidorų padažas: Viename indelyje sumaišome visus padažui skirtus produktus.
  2. 2. Tada indelį uždengiame ir laikome šaldytuve dvi dienas.
  3. Reklama
  4. 3. Po to silkės filė supjaustome juostelėmis, marinuotus agurkus - mažais kubeliais, o svogūną pusžiedžiais.
  5. 4. Silkės gabaliukus išdėliojame ant lėkštės, tolygiai uždedame svogūno pusžiedžius, apibarstome susmulkintu agurku ir užtepame padažu.
  6. 5. Šitaip paruoštą silkę laikome šaldytuve parą arba bent per naktį.
  7. 6. Prieš patiekiant užbarstome krapais. Skanaus!
Keptuvėje kepta silkė su daržovėmis
(9)