Marinuota silkė su bazilikais, grietine, žaliosiomis citrinomis ir česnakų milteliais

2023-11-04 Autorius Santa Maria

Marinuota silkė su bazilikais, grietine, žaliosiomis citrinomis ir česnakų milteliais
Šį kartą pasigaminsime marinuotą silkę su bazilikais bei petražolėmis. Tokia silkė turi ne tik nuostabų skonį, bet ir fantastiškai gražią spalvą! Labai džiaugiuosi išmėginusi šį receptą. Tikrai ateityje bus gaminama dar ne vieną kartą. :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šviežias bazilikas: 1 ryšulėlio
    • šviežios petražolės: 1 ryšulėlio
    • vanduo: 1 litro (žolelių nuplikymui)
    • žaliosios citrinos: 1 (žievelė ir sultys)
    • riebi grietinė: 200 mililitrų
    • "Santa Maria" ekologiški česnakų milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • peletrūnas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • silkių filė: 400 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sudedame bazilikus bei petražoles į sietelį.
  2. 2. Tuomet užviriname vandenį ir užpilame jį ant žolelių. Nieko nelaukdamos nuskalaujame jas šaltu vandeniu ir švelniai išspaudžiame vandenį iš lapų.
  3. Reklama
  4. 3. Šitaip žolelės bus minkštos bei įgaus ryškesnę žalią spalvą.
  5. 4. Tada sumaišome visus ingredientus, išskyrus silkę, maisto smulkintuvu kol gausime tolygų žalią padažą.
  6. 5. Po to supjaustome silkę 2-3 kąsnių dydžio gabaliukais.
  7. 6. Atsargiai sumaišome silkę su padažu bei supilame į švarų stiklinį indelį.
  8. 7. Prieš patiekdamos silkę, ją šaldytuve palaikome bent jau 60 minučių. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Silkė jogurto ir garstyčių padaže
(5)