Raugintų kopūstų troškinys su silkėmis

2023-12-13 Autorius WorldRecipes.lt

Raugintų kopūstų troškinys su silkėmis
Vakar varčiau savo močiutės užrašus ir pamačiau šį receptą - raugintų kopūstų troškinį su silke. Kiek nustebau, bet po to močiutė papasakojo, kad seniau šį patiekalą visada būtinai valgydavome per Kūčias. Kodėl bėgant metams nustojome jį ragauti, niekas negalėjo pasakyti. Tad su močiute nusprendėm, kad vakarienei paragausim ar jis yra vertas dėmesio, nes visus ingredientus turėjom, jų čia daug nereikia. Todėl ėmėm ir pagaminom. Galiu pasakyti, kad gavosi labai skanus patiekalas, kurį būtinai pakartosime ir per Kūčias. O šiandien labai rekomenduoju išmėginti Jums. Gal tai bus naujas mėgstamiausias Kūčių patiekalas. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkės: 2 stambesnės
    • rauginti kopūstai: 0,5 litro
    • aliejus: 3 šaukštų
    • svogūnai: 1 didesnio
    • silkių prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių silkes nulupame, išimame kaulus bei supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
  2. 2. Tuomet nuplautus kopūstus sudedame į puodą, užpilame šiek tiek vandens, ant viršaus uždedame silkes ir susmulkintą svogūną, truputėlį pabarstome prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Uždengiame puodą bei troškiname ant lengvos ugnies maždaug 15 minučių.
  5. 4. Bebaigiant troškinti užpilame aliejaus. Išmaišome.
  6. 5. Patiekiame ir skanaujame!

Rasa

Rauginti kopūstai ir silkė? Rimtai? O kodėl ne? Vaizduotėje su virtomis bulvėmis turėtų būti visiška pasaka
Atsakyti
Skani silkė krapų ir pomidorų marinate
(3)
Foršmakas arba kapota silkė
(5)
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
(8)