Nuo šiol tik namie sūdau silkę ir tik pagal šį receptą. Skonis nuostabus ir žinau kokius ingredientus naudojau. :)
Ingredientai
silkės: 1 kilogramo
valgomosios druskos: 6 valgomųjų šaukštų be kaupo
kvapieji pipirų žirneliai: 10
cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
lauro lapai: 3-4
vanduo: 1 litro
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pilkite vandenį į puodą bei užvirinkite.
2. Tada dėkite į vandenį cukrų, druską, pipirus bei lauro lapus.
Reklama
3. Ant nedidelės ugnies virkite marinatą maždaug 7-10 minučių.
4. Iš anksto natūraliu būdu, tai yra kambario temperatūroje atšildytą ir palaikytą silkę nuplaukite (išdarinėti nereikia, palikite kartu su galva ir viduriais) dėkite į bet kokią talpą (pvz. plastikinį indą, dubenį ar panašiai).
5. Paruoštą sūrymą atvėsinkite ir užpilkite juo žuvį, paskui dėkite į apatinę šaldytuvo lentyną. Laikykite 3 paras.
6. Po 3 parų išimkite silkę iš šaldytuvo ir išdarinėkite įprastu jums būdu. Susipjaustykite norimais gabaliukais ir patiekite su virtomis bulvėmis ir grietine ar naudokite kituose mėgstamuose patiekaluose. Skanaus!