Lenkiška silkė su bulvėmis, obuoliais, kiaušiniais ir raugintais agurkais

2023-05-11 Autorius WorldRecipes.lt

Lenkiška silkė su bulvėmis, obuoliais, kiaušiniais ir raugintais agurkais
Šios silkės receptas pas mane užrašuose atsidūrė jau ganėtinai seniai. Bet pasigaminti nusprendžiau visai neseniai. Joje daug skonių, bet visumoje ši silkė- TO-BU-LA. Labai gailiuosi, kad nemėginau šio recepto anksčiau. Lenkai ją dažniausiai valgo švenčių metu, tad kodėl mums nepasigaminus šiandien, Tėvo dienos proga?

Ingredientai

    • bulvės: 700 gramų (išvirtos su lupena)
    • silkės filė: ~4-5
    • obuoliai: 2 (nedideli)
    • svogūnai: 1
    • kiaušiniai: 4 (virti)
    • rauginti agurkai: 5 vidutinio dydžio
    • smulkinti krapai: 1 šaukštelio
    Užpilui:
    • rapsų aliejus: 2 šaukštų
    • majonezas: 4 šaukštų
    • Dižono garstyčios: 1  šaukšto
    • medus: 0,5 šaukšto
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Užpilas: Visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje ir atidėkite į šoną.
  2. 2. Tuomet virtas bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada tokio pat dydžio kubeliais supjaustykite ir visus likusius ingredientus.
  5. 4. Po to sudėkite į dubenį ir išmaišykite.
  6. 5. Užpilkite užpilu, berkite susmulkintus krapus ir išmaišykite. Patiekite ir skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.