Silkė su bulvėmis ir jogurtiniu, medaus bei krienų padažu

2023-11-09 Autorius Kviečiu į virtuvę

Silkė su bulvėmis ir jogurtiniu, medaus bei krienų padažu
Pati silkė su bulvėmis, tikriausiai daugumai lietuvių yra puikiai pažįstamas patiekalas. Tačiau šį kartą labiau noriu akcentuoti nuostabų jogurto, krienų ir medaus padažą. Man jis tikrai labai patiko ir būtinai gaminsiu ateityje. Visa šeima jį taip pat išgyrė. Gamindama net pati nesitikėjau, kad jis taip tiks prie silkės.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvės: 6 (virtos)
    • silkės: 1
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • natūralus jogurtas: 1 valgomojo šaukšto
    • krienai: 2 arbatinių šaukštelių
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: šlakelio
    • raudonieji svogūnai: 0,5
    • svogūnų laiškai: pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių silkę išvalykite, nuplaukite bei išdarinėkite.
  2. 2. Paruoškite silkių filė, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Išvirtas bulves perpjaukite pusiau ir dėkite į lėkštę.
  5. 4. Silkių filė dėkite šalia bulvių.
  6. 5. Tuomet svogūną supjaustykite pusžiedžiais bei dėkite šalia silkės gabaliukų.
  7. 6. Medų sumaišykite su mėgstamu majonezu, jogurtu bei krienais.
  8. 7. Įspauskite citrinos sulčių. Išmaišykite ir patiekite su bulvėmis bei silke.
  9. 8. Pabarstykite susmulkintais svogūnų laiškais. Skanaukite!
Silkė su bulvėmis ir jogurtiniu, medaus bei krienų padažu