Marinuota silkė su medumi, svogūnais ir obuolių actu

2023-12-01 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuota silkė su medumi, svogūnais ir obuolių actu
Šį silkės marinatą aš sužinojau iš savo draugės ir jos paraginta nusprendžiau išmėginti. Atrodo visiškai paprasčiausi ingredientai, tačiau sukūrė itin nuostabų skonį. Tikrai gaminsiu dar. O kadangi receptas labai patiko, tai pasidalinu juo ir su Jumis visais. Mėginkite į sveikatą! 

Šįkart aš dar pabandžiau gaminti su gvazdikėliais, taip pat gardu (jeigu mėgstate) įberti vieną žiupsnelį malto cinamono. Galite įberti džiovintų (prieš tai išmirkytų) grybų.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 0,7 litro stiklainiukas.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • silkės su galvom: 2
    • svogūnai: 2-3
    • lauro lapai: 2
    • juodieji pipirai: 3
    • kvapnieji pipirai: 1 (nėra būtina)
    • medus: 2 arbatinių šaukštelių
    • obuolių actas: 50 mililitrų
    • vanduo: ~250 mililitrų
    • aliejus: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių silkę išdarinėjame, supjaustome bei sudedame į stiklainį sluoksniuodami su pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.
  2. 2. Suberiame pipirus ir lauro lapus
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet puodelyje arba dubenėlyje išmaišome šiltą vandenį su medumi bei actu.
  5. 4. Užpilame ant silkės, kad apsemtų, ant viršaus užpilame šaukštą aliejaus (tai nėra nebūtina), uždengiame stiklainį ir dedame į šaldytuvą, kad silkė pasimarinuotų.
  6. 5. Skaniausia valgyti po maždaug 10 valandų, bet jei skubate užteks ir poros.

Edvardas Laurinavicius

Išbandysiu receptą, ačiū!
Atsakyti

Laimis

Išbandžiau, super gavosi. Ačiū...
Atsakyti
Foršmakas arba kapota silkė
(5)