Močiutės receptas: Kepta silkė, įdaryta juoda duona (išsisaugosite Kūčioms)

2019-10-26 Autorius Taip norėjau

Močiutės receptas: Kepta silkė, įdaryta juoda duona (išsisaugosite Kūčioms)
Toks keptos silkės patiekalas mane lydi nuo pati vaikystės. Taip Kūčioms silkutę ruošdavo mano močiutė ir bėgant metams išmokau ją gaminti ir aš. Patiekalas tikrai nėra sudėtingai pagaminamas, bet tikrai labai gardus ir visų išgirtas, noriu jums jį parekomenduoti. 

Ingredientai

    • silkės su galvomis: 3 (su pieniais ir ikrais)
    • juoda duona: 3 riekių
    • svogūnai: 1 nedidelio (+ norimas kiek silkės uždengimui)
    • pipirai
    • aliejus (kepimui)
    • miltai (apvoliojimai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių silkes išdarinėkite, išvalykite vidurius (pienius ir ikrus pasilikite), išimkite pagrindinį kaulą, bet file neperplėškite ir odos nenulupkite.
  2. 2. Silkes bei pienius su ikrais užmerkite į šaltą vandenį. Mirkykite priklausomai nuo silkės sūrumo, nuo 2 iki 12 valandų. Net ir visai nesūrią silkę būtinai reikia pamirkyti, nes bekepant druska išryškėja.
  3. Reklama
  4. 3. Išmirkusią silkės file nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  5. paruošta silkė
  6. 4. Duoną taipogi pamerkite į vandenį maždaug valandai.
  7. 5. Išmirkusią duoną gerai nuspauskite, į ją dėkite susmulkintus pienius bei ikrus ir pakepintą smulkiai supjaustytą svogūną. Viską gerai išmaišykite.
  8. duonos masė silkei
  9. 6. Gautą masę pasidalikite į 3 dalis ir ja įdarykite silkės file, suformuodamos gražią natūralią formą.
  10. 7. Šitaip įdarytas silkes truputį apsukite siūlu, nes kepant jos gali prasiverti
  11. įdarytos silkės paruoštos kepimui
  12. 8. Tada paruoštas silkes apvoliokite miltuose bei dėkite kepti į įkaitintą aliejų.
  13. kepama įdaryta silkė
  14. 9. Kepkite ant mažos ugnies, kai jau apkepa viena pusė, atsargiai apverskite dviejų platesnių mentelių pagalba.
  15. 10. Kepkite iki dailios rusvos spalvos.
  16. iškepta juoa duona įdaryta silkė
  17. 11. Iškepusias silkes išimkite į popieriniais rankšluoščiais išklotą lėkštę bei palikite atvėsti.
  18. 12. Kai jau atvėsta, atsargiai nuvyniokite siūlus.
  19. 13. Silkes dėkite į serviravimo lėkštę bei apdėkite norimu kiekiu keptų svogūnų (daugiau arba mažiau, kaip jau labiau patinka). Skanaus!
  20. 14. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.