Skaniausia "Silkė pataluose" kitaip - su burokėliais, duona ir želatina

2023-11-29 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Skaniausia "Silkė pataluose" kitaip - su burokėliais, duona ir želatina
Namuose turėjau silkės ir vyras nusprendė, kad nori silkės pataluose. Man pagaminta pagal originalų receptą, jau kiek pabodusi, tad nusprendžiau padaryti sumodernizuotą jos versiją, kad būtų kažkas naujo. Ši tikrai mane sužavėjo, darbo nėra daug, o rezultate - patiekalas atrodo stilingai!

Ingredientai

    • duona: 6 riekelių
    • virti burokėliai: 150 gramų
    • citrinos: ketvirtadalio
    • majonezas: 4-5 šaukštų
    • silkės filė: 1
    • druska: pagal skonį
    • želatina: 1,5 šaukštelio
    • vanduo: 70 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite.
  2. 2. Tuomet iš duonos apvaliu konditeriniu žiedu išspauskite apskritimą. Žiedo nenuimkite.
  3. 3. Tada silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais bei sudėkite po lygiai ant duonos.
  4. 4. Po to į virtuvinį kombainą sudėkite virtus burokėlius, mėgstamą majonezą, įspauskite citrinos sultis, pagardinkite druska ir sutrinkite iki vientisos masės.
  5. 5. Paskui želatiną ištirpinkite vandens vonelėje ir šiek tiek pravėsus supilkite į burokėlių masę, gerai išmaišykite.
  6. 6. Burokėlių masę pilkite ant duonos su silke bei palikite maždaug 60 minučių šaldytuve sustingti.
  7. 7. Papuoškite žalumynais.
  8. 8. Patiekite ir skanaukite!
Skaniausia "Silkė pataluose" kitaip - su burokėliais, duona ir želatina