Skaniai kepta silkė su traškiomis bulvių puselėmis, marinuotais baravykais ir kanapių sėklomis

2021-12-16 Autorius Gamina Vanagai

Skaniai kepta silkė su traškiomis bulvių puselėmis, marinuotais baravykais ir kanapių sėklomis
Pastaruoju metu silkės mūsų virtuvėje tikrai netrūksta. Vis stengiuosi su ja improvizuoti ir pagaminti kažką naujo.

Kokybišką silkę (ne tą marinuotą) ar skumbrę mes su šeima labai mėgstame. Pavyzdžiui užvakar valgėme silkę kaip šaltą užkandį, o vakar kepėme skumbrę, šiandien dar kartą kepiau silkę... O gavosi tobulai, tad noriu šiuo fantastišku receptu pasidalinti su Jumis visais. Mėginkite, skanaukite ir lepinkitės!😊

Ingredientai

    • violetinės bulvytės: keliolikos nedidelių
    • silkės filė: 1 didelės
    • marinuoti baravykai ar kitokie grybai
    • mėlynieji svogūnai: 1 mažas
    • kanapių sėklos
    • aliejus
    Padažui:
    • grietinė arba jogurtas
    • česnakas: viena skiltelė
    • citrinos sultys
    • krapai (petražolės)
    • grūsti pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visų pirma citrinos sultyse pamarinuokite žiedeliais pjaustytą mėlynąjį svogūną.
  2. 2. Bulves nulupkite ir pjaukite pusiau, puseles pašlakstykite aliejumi, druska, pipirais, trintomis kanapių sėklomis, dėkite į skardą, kad nesiliestų ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
  3. Reklama
  4. 3. Silkės file dėkite į atskirą indą ar foliją, abi puses aptepkite aliejumi, berkite grūstų pipirų ir kepkite šalia bulvių, tik trumpiau - iki 20 minučių, dėkite į orkaitę vėliau nei bulves.
  5. 4. Tuo tarpu kol kepa pasigaminkite padažą iš grietinės, išspaustos skiltelės česnako, susmulkintų žalumynų, šlakelio citrinos sulčių, pipirų ir druskos.
  6. 5. Išėmus žuvį, bulves dar galite apskrudinti keletą minučių grilio rėžimu. Kartu dar paskrudinkite saują kanapių sėklų.
  7. 6. Patiekalą porcijomis pradėkite dėlioti nuo bulvių puselių, ant viršaus dėkite silkės gabaliukus, padėliokite marinuotų baravykų, citrinoje pasimarinavusio svogūno, padėliokite padažo, berkite skrudintų kanapių sėklų, puoškite krapų šakelėmis. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau keptos silkės receptų rasite: Keptos silkės receptai.