Žemaičių blynai su mėsos faršu, orkaitėje

2024-11-14 Autorius Rugilė - maistassielai

Žemaičių blynai su mėsos faršu, orkaitėje
Šie kepti bulvių ir mėsos blynai – puikus pasirinkimas sotiems pietums ar vakarienei. Švelnios, pasūdytos bulvių košės pagrindas puikiai dera su sultingu, prieskoniais gardintu maltos mėsos įdaru, praturtintu lengvai karamelizuotais svogūnais. Orkaitėje lengvai apskrudę blynai įgauna malonią tekstūrą – išorė tampa traški, o vidus išlieka minkštas ir aromatingas. Šis patiekalas lengvai paruošiamas ir labai universalus – puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam šeimos maistui.

Redaktorės Vaidos komentaras - turbūt dauguma iš mūsų esamę ne kartą valgę žemaičių blynus, tai visiška vaikystės klasika ir tas naminis maistas, kuris jaukiai sušildo. Norintiems tokius blynus kepti su mažiau riebalų, kepimas orkaitėje yra puiki alternatyva. 

Ingredientai

    • Bulvės: 5 vnt. didesnės
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Bulvių krakmolas: 3-4 valg. š.
    • Malta kiauliena: 300g
    • Svogūnai: 1 vnt. (vidutinis)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Aliejus: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Išvirti bulves, leisti joms atvėsti, tuomet sugrūsti (ar sumalame) ir pasūdyti.
  2. 2. Prie bulvių mušti kiaušinį ir berti krakmolą. Krakmolą dėti pamažu, jo reikės tiek, kad masė gautųsi tinkama blynams formuoti.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinti aliejaus ir ten sudėti smulkiai kapotą svogūną. Apkepti svogūną kol jis suminkštės.
  4. 4. Tuomet prie svogūnų sudėti maltą mėsą, berti druskos ir pipirų. Išmaišyti ir kepti kol mėsa bus pilnai iškepusi. Tuomet mėsą atidėti, kad atvėstų.
  5. 5. Drėgnomis rankomis formuoti plokščią blyną, dėti paruošto įdaro ir suformuoti blynus, kad mėsa pilnai būtų paslėpta.
  6. 6. Blynus išdėlioti skardoje, ją uždengti folija ir dėti į iki 180 C įkaitintą orkaitę, Blynus kepti apie 10 min, tuomet nuimti foliją ir dar kepti papildomas 10 min, kad blynai šiek tiek apskrustų.
Receptų autorė maistassielai
Kaip pasigaminti labai skanią bulvių košę?
(5)