Bulvės su grybų, spirgučių, morkų ir grietinėlės padažu

2023-09-28 Autorius Kviečiu į virtuvę

Bulvės su grybų, spirgučių, morkų ir grietinėlės padažu
Kadangi aš esu dzūkė, kad šitaip paruoštos bulvės yra pačios nerealiausios. Pakvimpa visi namai, nuo nerealaus grybų ir spirgučių padažo.

Šį kartą gamindama naudojau baravykus, bet idealiai tiks ir voveraitės.

Ingredientai

    • bulvės: 1 kilogramo
    • sūdyta šoninė: 3 plonų juostelių
    • svogūnų laiškai: pundelio
    • krapai: pundelio
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1 
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • druska: žiupsnio
    • sviestas: 30 gramų
    • baravykai: 200 gramų (arba voveraitės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nuplaukite, sudėkite į puodą, pagardinkite druska, svogūnų laiškais bei krapais. Išvirkite.
  2. 2. Padažas: Supjaustykite šoninę mažais gabaliukais. Sudėkite į keptuvę, kaitinkite, kol taps dailios auksinės spalvos.
  3. 3. Svogūną su morka nulupkite. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, o morką sutarkuokite.
  4. 4. Daržoves suberkite į keptuvę pas šoninę ir kaitinkite, kol suminkštės.
  5. 5. Baravykus nuplaukite, supjaustykite juostelėmis. Suberkite į keptuvę ir pakepinkite maždaug 5 minutes.
  6. 6. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol pradeda tirštėti.
  7. 7. Suberkite susmulkintus svogūnų laiškus bei krapus, berkite druskos.
  8. 8. Padažą pilkite ant išvirtų bulvių, patiekite ir skanaukite!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.

Aldona

Valgėm ir vis kartojom, kad per mažai prisigaminom. Kitą kartą ruošim iš dvigubos normos. Ačiū už receptą. :)
Atsakyti
Šviežių bulvių cepelinai
(13)