Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys

2017-10-17 Autorius Lithuanian in the USA

Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys
Vištienos, bulvių ir pievagrybių troškinys – tai jaukus ir šildantis patiekalas, tobulai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei. Šiame troškinyje švelniai apkepintos vištienos gabaliukai gardžiai dera su minkštomis bulvėmis ir aromatingais pievagrybiais. Ingredientai troškinami kvapniame padaže, kuris suteikia patiekalui kreminės tekstūros ir skonio.

Autorės komentaras - tai vienas pačių skaniausių vištienos troškinių, kuriuos aš esu gaminusi. Visai nedaug ingredientų, o skonis gaunasi labai nuostabus. Taip pat šis paukštienos patiekalas gaunasi labai sotus, nes jame yra naudojamos bulvės ir pievagrybiai.
Galiu pasakyti, kad toks troškinys pavyks visiems, net tiems kas virtuvė yra visiškai naujokai, nes nereikia jokių specifinių įgūdžių, viskas ko prireiks, tai keptuvė ir orkaitė.
Vietoje vištienos, galite naudoti ir kitą paukštieną, pvz. kalakutieną ar antieną.

Ingredientai

    • Bulvės: 700 g
    • Vištienos šlaunelių mėsa: 400 g
    • Pievagrybiai: 200 g
    • Šaltai rūkytos kiaulienos šoninė: 200 g
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Neriebi grietinėlė: 250 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulves nuskusti ir supjaustyti mažais - vieno kąsnio gabalėliais.
  2. 2. Vištieną supjaustyti panašaus dydžio nedideliais gabalėliais. Pabarstyti druska ir pipirais.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir sudėti vištieną. Pamaišyti.
  4. 4. Šoninę smulkiai supjaustyti ir sudėti į keptuvę prie vištienos.
  5. 5. Suberti supjaustytus pievagrybius bei dar kelias minutes viską kepti pamaišant.
  6. 6. Tada mėsą sumaišyti su bulvėmis, suberti į kepimo indą (keramikinį arba stiklinį). Užpilti grietinėle.
  7. 7. Kepti iki 200 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.

Elė

Labai mėgstu gaminti troškinius. Nes tai yra labai greitai pagaminama, nereik valandų valandas stovėti virtuvėje. O ir labai praktiška, kadangi tuo pat metu gauni ir sriubos ir antrą. Išbandžiau ir šį troškinio receptą. Visai šeimynai labai patiko. Užskaitytas troškiniukas;)
Atsakyti

Ingrida

Gaminau pirmą ir paskutinį kartą. Man asmeniškai nepatiko: per daug bulvių ir per sausas. Receptui kažko trūksta.
Atsakyti

aras

Trūksta dūšios🙂 ( juokai), tiesiog reikia uždengti dangčiu, arba folija, o bebaigiant kepti nuimti dangtį ir pora minučių dar pakepti, kad apskrustų.

snieguole

As tai apverdu bulves ir kartu su viskuo apkepinu tada grietinele ir suris bet mazdaug 15minuciu.Nebuna sausas

Zita

gal kam ir skanu, man asmeniskai tokie gogel mogel netinka.
Atsakyti

Aldona

Gaila vyras troškinių nemėgsta,bet vistik skanauju
Atsakyti

Nijolė

Sudedi viską ką turi😂
Atsakyti

Vilija Rose

Būtent !!!!!! :)

Nerija

Anksciau nemegom troskiniu bet si mes darom karta i dvi savaites. Labai skanu. Dar ji pagardinam olandisku suriu
Atsakyti

V.R.

Puikiai galima pakeisti vištienos filė (jei jums ji per sausa) į išdarinėtas (be kaulo ) ir pasmulkintas šlauneles. Pridėkite, svogūno, morkytes, česnako ir liežuvį prarysite..:)
Atsakyti

Edita

O jei sumažintum orkaitės kaitrą iki 160 ir ilgiau keptum, manau būtų super skanu
Atsakyti

Rimas

Kaip visada neaiskiai,kokia vistiena? File,blauzdeliu mesa,vidurines dalys? Konkretumo?
Atsakyti

Elena

Ar kiaulienos būtinai reikia? Aš jos ir jautienos nevalgau. Vištiena yra mano pačios auginama. Ji yra kitokia nei prekybos centruose. Manau ir troškinti reiktų ilgiau. Tad ar būtina kiauliena?
Atsakyti

Emilija

Manau kiauliena suteikia troškiniui specifinį skonį, bet man troškiniai tuom ir patinka, kad galima improvizuoti. Dėkit savo mėgstamą mėsą, daržoves. Taip susikursite savo receptą 🙂

Dalė

Orkaitėj apie 20 min. užtenka, tol kol suminkštėja bulvės, o jei ilgiau, bus sausa ir perkepta..
Atsakyti

Regina Mikalauskiene

Labai geras ir skanus troškinukas
Atsakyti
Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu
(3)
Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu
(2)
Kiaulienos troškinys su marinuotomis voveraitėmis ir šonine
(2)
Daržovių troškinys su kalakutiena
(2)
Ispaniškas konservuotų avinžirnių ir špinatų troškinys
(4)