Kiaulienos troškinys su marinuotomis voveraitėmis ir šonine

2017-10-17 Autorius Oditėlės blogas

Kiaulienos troškinys su marinuotomis voveraitėmis ir šonine
Labai mėgstu įvairiausius troškinius, tiek kiaulienos, tiek jautienos. Su jais galima labai daug eksperimentuoti ir išgauti įvairiausių skonių. Šį kartą labai pasiteisinęs variantas su marinuotomis voveraitėmis ir šaltai rūkyta kiaulienos šonine. Tikrai gaminsiu dar šitaip ne vieną kartą. Esu tikra, kad tai taps vienu iš Jūsų mėgstamiausių troškinių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiauliena guliašui: 500 gramų
    • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio (naudota Kotanyi)
    • maltas rozmarinas: 1 arbatinio šaukštelio (naudota Kotanyi)
    • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • šaltai rūkyta pjaustyta kiaulienos šoninė: 125 gramų
    • marinuotos voveraitės: 0,5 litro
    • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas 1 v.š. + vanduo 3 v.š. (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaulienos gabaliukus apibarstome kuminu, rozmarinais, paprika, pagardiname su druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus.
  3. Reklama
  4. 3. Apskrudiname kiaulienos gabaliukus (nesuverčiame visų iš karto į keptuvę, nes jie neapskrus, o troškinsis) bei sudedame į puodą.
  5. 4. Tada toje pačioje keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną, kol jis suminkštės. Po to dedame griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, maišant kepame maždaug 30 sekundžių bei viską sudedame į puodą.
  6. 5. Į tą pačią keptuvę dedame kiaulienos šoninės gabaliukus, pakepame maždaug 1 minutę bei vėl sudedame į puodą.
  7. 6. Ten pat suberiame šaltu vandeniu perplautas marinuotas voveraites. Viską užpilame karštu vandeniu, kad apsemtų bei troškiname ant nestiprios ugnies maždaug 30 minučių.
  8. 7. Tuomet sudedame pomidorų padažą bei leidžiame užvirti.
  9. 8. Vandenyje ištirpiname krakmolą, supilame į puodą bei užverdame (tai daryti nebūtina, jei padažas gaunasi tirštas).
  10. 9. Galiausiai patiekiame su ryžiais ir skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos troškinių receptų rasite: Kiaulienos troškiniai.
Orkaitėje kepti mėsos ir daržovių bokšteliai
(2)
Garnyras prie keptų šonkauliukų
(1)