Tikri kaimiški tradiciniai lietuviški kiaulienos zrazai

2023-06-09 Autorius Lithuanian in the USA

Tikri kaimiški tradiciniai lietuviški kiaulienos zrazai
Zrazai lietuviškoje virtuvėje yra ganėtinai populiarus patiekalas, dažnokai ruošiamas per įvairiausias šventes. Nors patys zrazai panagrinėjus istoriją yra kilę iš Lenkijos, bet Lietuvoje jie itin plačiai paplitę. Tokie mėsos suktinukai gaminami ne tik iš kiaulienos, bet ir iš jautienos. Tačiau mūsų šeimoje jie būdavo gaminami tik iš kiaulienos. Suktinukų įdaras taip pat priklauso nuo šeimininkės norų, bet vėlgi, dažniausiai zrazai mūsų šeimoje būdavo įdaromi kiaulienos faršu, o tik kartais grybais, arba faršu su grybais. Šįkart aš taip pat pagaminau labai paprastą ir kaimišką tradicišką zrazų variantą - iš kiaulienos. 

Zrazus galima taip pat sėkmingai troškinti puode su sultiniu ir daržovėmis, nėra būtina kepti tik orkaitėje. Taip pat suktinukus galima užpilti arba troškinti mėgstamame padaže (itin tiks grietinėlės padažas su svogūnais ir grybais). Taigi, gaminant zrazus, receptą galima prisitaikyti pagal save, ką labiau mėgstate. Taip pat galite eksperimentuoti ir vis atrasti naujus skonius.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 11 zrazų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinės pjausniai: 800 gramų (11 vnt. kiekvienas ~1 centimetro storio)
    • kiaulienos faršas: 400 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • poras: 1 piršto ilgio gabaliuko (arba 1 nedidelio svogūno)
    • druska
    • juodieji pipirai
    • saulėgrąžų aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiekvieną kiaulienos pjausnį išmuškite su mėsos plaktuku iš abiejų pusių, kol suplonės ir pasidarys delno dydžio.
  2. 2. Tuomet iš abiejų pusių kiekvieną pjausnį šiek tiek pabarstykite druska ir pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaulienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, dviem trečdaliais šaukšteliu druskos ir puse arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.
  5. 4. Porą susmulkinkite ir įmaišykite į faršą. Faršą padalinkite į 11 gabalėlių (arba tiek, kiek yra pjausnių).
  6. 5. Ant kiekvieno pjausnio dėkite po gabaliuką faršo, pjausnį susukite.
  7. 6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  8. 7. Sudėkite zrazus, kad apačioje būtų suktinuko sukimo pabaiga, kepkite ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių.
  9. 8. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  10. 9. Zrazus sudėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais.
  11. 10. Užpilkite maždaug vieną centimetrą vandens ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Paskui apverskite ir kepkite dar maždaug 35 minutes, kol zrazai apskrus.
  12. 11. Patiekite su mėgstamu garnyru ir daržovėmis. Skanaukite!
  13. tikri kaimiški tradiciniai lietuviški kiaulienos zrazai su kiaulienos faršu
  14. 12. Patarimas: Jeigu norisi, šiuos zrazus galima patiekti ir su mėgstamu padažu.
  15. 13. Rekomendacija: Daugiau zrazų receptų rasite: Zrazai.
Tikri kaimiški tradiciniai lietuviški kiaulienos zrazai

Marija

Nerealiai skaniai gavosi. Mūsų šeimai patiko tokie zrazai su kiaulienos faršu. Ačiū!
Atsakyti
Kiaulienos nugarinės marinatas
(4)
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje
(3)
Troškinys: Kiaulienos sprandinė rabarbarų marinate
(1)