Neseniai rodžiau kaip galima skaniai iškepti kiaulienos nugarinės kepsnį rankovėje, o šiandien parodysiu savo tikrą atradimą, kaip nuostabiai paruošti kiaulienos kumpį. Iškepusi mėsa buvo itin sultinga ir visi valgė apsilaižydami pirštus. Šį receptą iškart traukiu į savo pačių mėgstamiausių sąrašą ir skubu dalintis su Jumis. Tikrai šitaip gaminsiu dar ne vieną kartą, rekomenduoju tai padaryti ir Jums jau šiandien!
Jei liko mėsos, kitą dieną labai tinka pusryčiams užsidėti ant juodos duonos.
Ingredientai
kiaulienos kumpis: 1,7 kilogramo (galima rinktis ir mažesnį)
raudonas vynas: 0,5 butelio (naudotas pusiau saldus)
1. Iš pradžių mėsytę gausiai apibarstykite prieskonėmis žolelėmis ir pipirais. Užpilkite vynu bei dėkite parai į šaldytuvą (aš dar apverčiau porą kartų, kad mėsa vienodai pabūvotų vyne).
2. Prieš kepant mėsą apibarstykite druska bei apvoliokite saldžiosios paprikos milteliuose (pasidaro tarsi plutelė).
Reklama
3. Tada įvyniokite į foliją, dėkite į skardą bei įpikite puse skardos vandens.
4. Po to kepkite maždaug 2 valandas iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. I
5. Išvyniojus iš folijos kepkite dar maždaug 10 minučių, kad apskrustų (ilgiau nekepame, nes mėsa išdžius).
6. Padažas: Sumaišykite majonezą su pomidorų padažu. Įmaišykite susmulkintą česnaką, pipirus bei džiovintus krapus. Šis padažiukas čia labai tinka. Skanaujam!