Troškintos dešrelės su žirneliais

2021-01-22 Autorius Bake in Heels

Troškintos dešrelės su žirneliais
Paprastas bei ganėtinai greitai pagaminamas patiekalas, troškintos dešrelės su žirneliais. Man taip patiko, kad labai gailiuosi, jog anksčiau nežinojau šio recepto. Vyras gyrė ir net antrą dieną prašė tą patį patiekalą pagaminti iš naujo. :)

Ingredientai

    • naminės dešrelės: 6 (kiaulienos, jautienos arba kitokios)
    • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
    • sultinys: 1,5 puodelio
    • šaldyti žirneliai: 0,5-1 puodelio
    • kario milteliai: 0,5 valgomojo šaukšto
    • kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto (tinka ir kiti)
    • vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros ir iškepame dešreles (laikas priklausys nuo jų dydžio), šitaip keptos dešrelės bus mažiau riebios.
  2. 2. Arba galima kepti keptuvėje, nuolatos vartant.
  3. 3. Iškepusias dešreles supjaustome į 3-5 dalis ir atidedame.
  4. 4. Keptuvėje pakepiname svogūną, kol šis tampa minkštas.
  5. 5. Tada beriame kario miltelius, sultinį, sudedame dešreles, sultiniui užvirus sumažiname kaitrą.
  6. 6. Sudedame žirnelius ir išmaišome.
  7. 7. Mažame puodelyje kukurūzų miltus išmaišome su 2 valgomaisiais šaukštais vandens ir supilame į troškinį, dar pakaitiname maždaug 5 minutes, kol padažas sutirštėja. Beriame druskos bei pipirų.
  8. 8. Patiekiame su ryžiais, kynva, bulvių koše ar panašiai. Skanaujame!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau dešrelių receptų rasite: Dešrelių receptai.
Čeburekai su aviena (čeburekų tešla su alumi)
(5)
Velingtono kepsnys
(3)