Paprastas bei ganėtinai greitai pagaminamas patiekalas, troškintos dešrelės su žirneliais. Man taip patiko, kad labai gailiuosi, jog anksčiau nežinojau šio recepto. Vyras gyrė ir net antrą dieną prašė tą patį patiekalą pagaminti iš naujo. :)
Ingredientai
naminės dešrelės: 6 (kiaulienos, jautienos arba kitokios)
kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto (tinka ir kiti)
vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros ir iškepame dešreles (laikas priklausys nuo jų dydžio), šitaip keptos dešrelės bus mažiau riebios.
2. Arba galima kepti keptuvėje, nuolatos vartant.
3. Iškepusias dešreles supjaustome į 3-5 dalis ir atidedame.
4. Keptuvėje pakepiname svogūną, kol šis tampa minkštas.
7. Mažame puodelyje kukurūzų miltus išmaišome su 2 valgomaisiais šaukštais vandens ir supilame į troškinį, dar pakaitiname maždaug 5 minutes, kol padažas sutirštėja. Beriame druskos bei pipirų.
8. Patiekiame su ryžiais, kynva, bulvių koše ar panašiai. Skanaujame!
9. Rekomendacija: Daugiau dešrelių receptų rasite: Dešrelių receptai.