Šonkauliai su lipniu BBQ padažu Amerikos stiliumi

2023-10-04 Autorius WorldRecipes.lt

Šonkauliai su lipniu BBQ padažu Amerikos stiliumi
Sultingi, minkšti ir fantastiški šonkauliukai su tobulu padažu, kuris turi šiek tiek aštrumo, šiek tiek saldumo, šiek tiek Amerikos. Kartais kaip glazūrą naudoju Teriyaki padažą, man jis irgi labai patinka. Aš šiam patiekalui galiu atiduoti visas pačias didžiausias savo pagyras. Taip skanu, kad tikriausiai skaniau ir nebūna. Žinoma, pati gamyba tikrai užima daug laiko (bet beveik visą darbą atlieka orkaitė). Patikėkite manimi, šitaip pasigaminti tikrai labai verta. Tad nieko nelaukiam ir pradedam jau dabar!

Beje, šiuos šonkaulius itin skanu patiekti su coleslaw salotomis

Ingredientai

    Šonkauliams:
    • šonkauliai: 1,5-2 kilogramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • raudonosios paprikos milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių
    • juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltos kumino sėklos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • čili arba Kajeno pipirų milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 150 gramų
    Padažui: 
    • kepsnių padažas: 250 mililitrų (naudoju Santa Maria: BBQ Sauce Smoky Hickory, turintį lengvą dūmo ir saldumo prieskonį) 
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • Vusterio padažas  (Worcestershire sauce): 2 valgomųjų šaukštų
    • Kajeno pipirų milteliai: 0,5-1 arbatinio šaukštelio (priklausomai, kokio aštrumo norisi)
    • česnakų milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišome visus pirmoje dalyje nurodytus prieskonius, aliejų ir aptriname šonkaulius.
  2. 2. Paliekame bent 2 valandoms pasimarinuoti, o idealiausiu atveju - net 24-ioms.
  3. 3. Tuomet sudedame į kepimo formą, įpilame vandens, sandariai uždengiame dangčiu arba folija arba dangčiu.
  4. 4. Dedame į iki 130 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 2 valandas.
  5. 5. Po to atidengiame ir padidiname kaitrą iki 170 laipsnių ir kepame dar maždaug 90 minučių.
  6. 6. Sumaišome visus padažo ingredientus atsižvelgdami į savo norus ir skonį.
  7. 7. Padidiname orkaitės temperatūrą iki 240 laipsnių.
  8. 8. Šonkaulius ištepame pasiruoštu padažu.
  9. 9. Kepame dar apie 10 minučių, galite įjungti ventiliatoriaus režimą, kad padažas lengvai karamelizuotųsi.
  10. 10. Patiekiame ir skanaujame!
Kiaulienos - grybų maltinukai
(11)