Marinuotas kiaulienos nugarinės kepsnys, keptas rankovėje - orkaitėje

2024-03-31 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuotas kiaulienos nugarinės kepsnys, keptas rankovėje - orkaitėje
Šiandien noriu parodyti kokį mėsos kepsnį iš nugarinės kepsiu šioms Velykoms. Paprasta paruošti, tačiau tikrai labai skanu. Nors visai nedaug darbo, tačiau rezultatas man labai patinka (didžiausią darbo dalį atlieka orkaitė ir rankovė). Nors aš šiais metais šią kiaulieną kepu Velykoms, bet ji kuo puikiausiai tinka ir Kalėdoms ar kitai didesnei šventei. Tikrai rekomenduoju šį receptą, nes mėsa gaunasi minkšta ir sultinga. Būtinai pasigaminam! 

Beje, neseniai rodžiau kokius patiekalus būtinai gaminsiu šioms Velykoms:
- Velykinė pascha su varške;
- Velykinė užkandėlė krepšeliuose;
- Velykų salotos su kumpiu;

O taip pat rodžiau kaip marginsiu margučius su svogūnų lukštais. Būtinai išmėginkite! 

Gražių švenčių! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 1,5 kilogramo
    • grūsti pipirai
    • druska
    • kepsnių prieskoniai
    • česnakai: 4 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos nugarinę įtriname su prieskoniais ir grūstais česnakais.
  2. 2. Uždengiame indą maistine plėvele bei paliekame visai nakčiai šaldytuve.
  3. Reklama
  4. 3. Kitą dieną dedame nugarinę į kepimo rankovę bei kepame maždaug 90 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  5. 4. Prieš kepimo pabaigą, galime kepimo rankovę praplėšti, kad mėsa labiau apkeptų.
  6. 5. Galiausiai patiekiame su keptomis daržovėmis arba virtomis bulvėmis, ypač skanu su orkaitėje keptais pastarnokais. Skanaus!
Čenakai su kiauliena
(39)
Orkaitėje kepti kotletai su cukinija ir paprika
(15)