Velykų salotos / mišrainė - su kumpiu, pievagrybiais, kiaušiniais ir sūriu

2024-03-27 Autorius WorldRecipes.lt

Velykų salotos / mišrainė - su kumpiu, pievagrybiais, kiaušiniais ir sūriu
Jau pasakojau kaip pasigaminti labai skanią mielinę bobą Velykoms, o šiandien noriu parodyti ir vienas salotas, kurios tikrai puikuosis ant mūsų šeimos stalo. Aš jas gaminu su rūkytu kumpiu, virtais kiaušiniais, pievagrybiais, sūriu, bulvėmis, graikiniais riešutais ir mėgstamu majonezu. Paruošimas tikrai nėra sunkus, o skonis labai geras. Šį receptą aš naudoju jau labai daug metų ir tikrai niekada nenusiviliu, nes mišrainė nuo stalo pradingsta viena iš pačių pirmųjų.

Beje, gamindami rinkitės mėgstamą majonezą, mūsų šeimoje labiausiai pamėgtas yra Hellmann's majonezas, bet čia puikiai tiks ir Jūsų pamėgtas. Galima rinktis ir naminį. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • rūkytas kumpis: 300 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • pievagrybiai: 100 gramų
    • tarkuotas sūris: 250 gramų
    • bulvės: 4
    • česnakas: 2 skiltelių
    • graikiniai riešutai: 100 gramų
    • majonezas: 150 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius kietai išverdame.
  2. kietai verdami kiaušiniai
  3. 2. Bulves išverdame su lupenomis.
  4. verdamos bulvės su lupena
    Reklama
  5. 3. Po to bulves atvėsiname bei nulupame.
  6. 4. Kumpį supjaustome mažais kubeliais, beriame į pasirinktą formą bei paspaudžiame.
  7. 5. Susmulkiname išvirtus ir nuluptus kiaušinius.
  8. susmulkinti išvirti kiaušiniai
  9. 6. Tuomet ant viršaus tepame ploną sluoksnį mėgstamo majonezo, beriame susmulkintus kiaušinius, vėl tepame majonezo.
  10. 7. Grybus supjaustome griežinėliais, apkepiname, atvėsiname, sudedame ant kiaušinių sluoksnio ir dar kartelį aptepame majonezu.
  11. 8. Tada beriame sutarkuotą sūrį, aptepame majonezu.
  12. 9. Bulves sutarkuojame, sumaišome su susmulkintais česnakais bei sudedame ant mišrainės. Ir vėl užtepame majonezo.
  13. 10. Visus sluoksnius paspaudžiame, kad būtų vienodo storio. Sluoksniuoti galima, kaip tik norisi, o apvertus puodelį arba kitą pasirinktą indą, gautą "tortuką" apibarstome riešutais.
  14. 11. Patiekiame ir skanaujame!

Vaida

Paprasta, bet tikrai labai skani!
Atsakyti
Įdaryti kiaušiniai su antienos paštetu
(1)
Mėsos pyragas KROKODILAS
(11)