Noriu su Jumis pasidalinti be galo skaniu Velykų kekso receptu, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Jis gaunasi ne tik gražus, bet ir labai gardus. Išmėginkite!
1. Iš pradžių margariną išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius ir nutarkuotą citrinų žievelę.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, krakmolu, persijokite, o tada sumaišykite su prieš tai padaryta mase.
Reklama
3. Kepimo formą ištepkite sviestu, apibarstykite miltais ir sudėkite tešlą.
4. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
5. Iškeptą keksą atsargiai išverskite iš formos, formą išvalykite ir vėl įdėkite keksą.
6. Vienos citrinos sultis sumaišykite su vandeniu, brendžiu ir šaukštu miltinio cukraus, šiuo skysčiu sulaistykite karštą keksą.
7. Paliekite keksą skardoje, kad visiškai atvėstų.
8. Galiausiai ruoškite glajų: Miltinį cukrų sumaišykite su antros citrinos sultimis, tada šiuo glajumi gražiai apliekite keksą ir apibarstykite konditeriniais karoliukais arba kokosų drožlėm. Skanaukite!
Jonita
Nuo šiol bus kepamas kiekvienais metais. Nerealus!
Atsakyti
Jonita
Atsakyti