Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas

2022-01-14 Autorius WorldRecipes.lt

Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
Kokios Velykos be tikros romo bobos? Tokios bobos - bobos kaip bobos tik be romo, kad visokiausio amžiaus valgytojai galėtų jas ragauti bei vertinti. O įvertintos buvo greitai, dar net nesulaukus Velykų. Tai viską ir pasako - apie jų nuostabų skonį ir privalėjimą užimti labai garbingą vietą ant Velykų stalo. Juk galima skanauti ir antrąją Velykų dieną.

Turiu pripažinti, kad man jos taip patinka, kad aš jas kartais išsikepu tiesiog prie kavos pasilepinimui, nelaukdama jokių švenčių. Tai galite padaryti ir Jūs. :)

Pastebėjimai:
- Jeigu norisi tikrų romo bobų, tai būtinai dedame romo į sirupą;
- Net jeigu visai neturite kantrybės, nevalgome iškart, nes sirupas privalo nutekėti per visą kepinį, kitaip atsikąsite tik labai šlapią pyragaičio "kepurėlę".

Privalumai:
- Minkštos ir tikrai gan greit pagaminamos.

Kam patiktų:
- visiems mielinių kepinių gerbėjams.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gaunasi 7 bobos.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Romo boboms:
    • miltai: 200 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • sausos mielės: 3 gramų
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • pienas: 60 mililitrų
    • kiaušiniai: 1
    • tirpintas sviestas: 50 gramų
    Sirupui:
    • rudas cukrus: 7 valgomųjų šaukštų
    • mėtų arbata: 0,5 stiklinės
    • romas: 5 valgomųjų šaukštų (galima ir nenaudoti, bet labai rekomenduoju)
    Glajui:
    • šviežiai spaustos citrinų sultys: 1-2 valgomųjų šaukštų (tinka ir žaliosios citrinos)
    • cukraus pudra

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į didelį dubenį sudedame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir mieles. Išmaišome.
  2. 2. Pieną šiek tiek pašildome (užteks, kad būtų kambario temperatūros) ir supilame į miltų mišinį.
  3. Reklama
  4. 3. Ten pat įmušame kiaušinį ir pradedame minkyti. Kai tešla tampa vienalytė, supilame ištirpintą sviestą ir toliau minkome, kol tešla tampa glotni bei beveik nebelimpa.
  5. 4. Tada įdedame tešlą į švarų dubenį, uždengiame ir leidžiame dvigubai pakilti.
  6. 5. Sirupas: Viską (išskyrus romą) sudedame į puodą ir pakaitiname maždaug 10 minučių. Po to supilame romą.
  7. 6. Glajui: Sumaišome citrinos sultis su cukraus pudra. Pudros dedame tiek, kad glajus būtų pakankamai tirštas (aš pati dedu maždaug 5 arbatinius šaukštelius su kaupu… o kartais šiek tiek daugiau).
  8. 7. Kai jau tešla pakyla, padaliname ją į 7-ias lygias dalis.
  9. 8. Iš kiekvienos suformuojame rutuliuką ir siūle į apačią dedame į keksiukų kepimo skardą sustatytas keksiukų popierines formeles.
  10. 9. Leidžiame dar maždaug 30 minučių pastovėti, kad tešla formelėse pakiltų.
  11. 10. Po to dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui.
  12. 11. Iškepusias bobas išimame ir subadome mediniu pagaliuku.
  13. 12. Nuimame popierines formeles ir kiekvieną "bobą" įmerkiame iki pusės į mėtų sirupą. Palaikome kelias sekundes ir ištraukiame.
  14. 13. Šitaip padarome su visais pyragaičiais.
  15. 14. Kai mūsų "bobos" pilnai atvėsta, apliejame glajumi. Skanaujame!
  16. 15. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Peri peri vištos marinatas
(2)
Kepta višta ant stiklainio
(4)