Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis

2020-03-29 Autorius WorldRecipes.lt

Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
Kiek kitokie, varškiniai kiaušiniai, kurie idealiai tinka ir bet kokiai progai (bet Velykoms tikriausiai tinka labiausiai). Šįkart aš pati gaminau su šaldytomis braškėmis, bet esu tikrai, kad su šviežiomis būtų net skaniau (tik dabar jų neturėjau). Taip pat galima naudoti ir kitas mėgstamas uogas, pavyks puikiai.

Ingredientai

    • varškė: 250 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 30 gramų (kambario temperatūros)
    • miltai: 1 stiklinės
    • braškės: 200 gramų
    Apvoliojimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių varškę sutriname šakute.
  2. 2. Kiaušinį išplakame su cukrumi, vis maišant sudedame sviestą ir varškę, pamažu įmaišome ir miltus.
  3. 3. Suformuojame iš tešlos rutuliukus, į kurių vidų įdedame po braškę (na iš principo reikia suformuoti kiaušinius, bet, jeigu ne Velykos, tai galite tiesiog rutuliukus formuoti).
  4. 4. Tada puode užviriname vandenį ir vieną po kito (bet ne per daug vienu metu) sudedame rutuliukus ir jiems išplaukus į paviršių verdame maždaug 3 minutes.
  5. 5. Išimame varškinius kiaušinukus, nuvarviname ir išvoliojame džiūvėsėlių ir kokoso drožlių mišinyje.
  6. 6. Atvėsiname šaldytuve, pjauname perpus ir skanaujame!
  7. 7. Patarimas: Idealiai tinka šiuos varškės kiaušinius apvolioti tirpintame arba tarkuotame šokolade, jei norisi dar saldesnio deserto.
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Mielinės spurgos su įdaru
(28)
Skaniausi varškiniai rageliai
(8)