Šakočio pusbrolis | Receptas

2017-11-14 Autorius WorldRecipes.lt

Šakočio pusbrolis | Receptas
Aš kepimui naudojau 24 x 32 centimetrų stačiakampę kepimo formą. Man pačiai gavosi 6 sluoksniai. Visi produktai privalo būti kambario temperatūros.

Ingredientai

    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • krakmolas: 150 gramų
    • miltai: 200 gramų
    • kiaušiniai: 7
    • cukrus: 350 gramų
    • sviestas: 350 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia minkštą sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo.
  2. 2. Tada dedame po vieną trynį bei plakame, kol susidės visi. Miltus išsijojame kartu su krakmolu bei suberiame į tešlą.
  3. Reklama
  4. 3. Baltymus išplakame iki standžių putų bei sudedame į tešlą, išmaišome, sudedame grietinę. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Jei tešla per tiršta, įdedame dar grietinės.
  5. 4. Po to pilame kelis šaukštus tešlos, ją paskleidžiame plonu sluoksniu, dedame į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros (funkcija iš viršaus), kepame kol šiek tiek paruduos.
  6. 5. Kai apkepa pirmas sluoksnis išimame, pilame kelis šaukštus tešlos ant viršaus sulyginti bei vėl kepame. Sluoksniuojame, kol neliks tešlos. Supjaustome, kol dar šiltas. Skanaujame!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Šakočio pusbrolis | Receptas
Žagarėliai arba auselės
(7)