Aš kepimui naudojau 24 x 32 centimetrų stačiakampę kepimo formą. Man pačiai gavosi 6 sluoksniai. Visi produktai privalo būti kambario temperatūros.
Ingredientai
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
krakmolas: 150 gramų
miltai: 200 gramų
kiaušiniai: 7
cukrus: 350 gramų
sviestas: 350 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia minkštą sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo.
2. Tada dedame po vieną trynį bei plakame, kol susidės visi. Miltus išsijojame kartu su krakmolu bei suberiame į tešlą.
3. Baltymus išplakame iki standžių putų bei sudedame į tešlą, išmaišome, sudedame grietinę. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Jei tešla per tiršta, įdedame dar grietinės.
4. Po to pilame kelis šaukštus tešlos, ją paskleidžiame plonu sluoksniu, dedame į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros (funkcija iš viršaus), kepame kol šiek tiek paruduos.
5. Kai apkepa pirmas sluoksnis išimame, pilame kelis šaukštus tešlos ant viršaus sulyginti bei vėl kepame. Sluoksniuojame, kol neliks tešlos. Supjaustome, kol dar šiltas. Skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.