Rabarbarus galima "paversti" į labai skanius džemus, čatnius, padažus ir kompotus, o dar vienas nuostabus jų "užkonservavimo" būdas gali būti net itin malonus vasarą – NAMINIAI LEDAI.
Iš rabarbarų galite pagaminti skanų šerbetą (rekomenduotina pamaišyti su braškėmis ir šiek tiek citrinos žievelės!), bet šį kartą aš nusprendžiau pagaminti juos pusiau plombyrinius. Pavyko tobulai, tad dalinuosi savo paprastu receptu su Jumis visais. Didžiausias pliusas - nereikia nei ledų aparato, nei permaišyti ledų jiems stingstant.
Ledų receptui pagaminti aš naudojau grietinėlę ir jogurtą. Pastarasis buvo naudojama dėl lengvumo ir mažesnio kaloringumo. Vis mažiau cukrų bus galutinamie naminių ledų variante. Tad nieko nebelaukiam ir pradedam gaminti! 😊