Naminiai ledai su rabarbarais - keto receptas

2023-06-06 Autorius WorldRecipes.lt

Naminiai ledai su rabarbarais - keto receptas
Rabarbarus galima "paversti" į labai skanius džemus, čatnius, padažus ir kompotus, o dar vienas nuostabus jų "užkonservavimo" būdas gali būti net itin malonus vasarą – NAMINIAI LEDAI.

Iš rabarbarų galite pagaminti skanų šerbetą (rekomenduotina pamaišyti su braškėmis ir šiek tiek citrinos žievelės!), bet šį kartą aš nusprendžiau pagaminti juos pusiau plombyrinius. Pavyko tobulai, tad dalinuosi savo paprastu receptu su Jumis visais. Didžiausias pliusas - nereikia nei ledų aparato, nei permaišyti ledų jiems stingstant.

Ledų receptui pagaminti aš naudojau grietinėlę ir jogurtą. Pastarasis buvo naudojama dėl lengvumo ir mažesnio kaloringumo. Vis mažiau cukrų bus galutinamie naminių ledų variante. Tad nieko nebelaukiam ir pradedam gaminti! 😊

Ingredientai

    • 36% grietinėlė: 200 mililitrų
    • jogurtas: 160 gramų
    • inulino milteliai: 70 gramų (jei neturite, dėkite maždaug 50 gramų daugiau saldiklio)
    • ksilitolis: 30 gramų (arba kitas saldiklis)
    • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio
    • rabarbarai: 350 gramų
    • saldiklis: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia rabarbarus susipjaustykite poros centimetrų gabaliukais, dėkite į nedidelį puodą kartu su 2 valgomaisiais šaukštais. saldiklio ir šiek tiek vandens. Statykite ant nedidelės kaitros ir pamaišydami virinkite maždaug 20 minučių iki kol rabarbarai sukris ir masė taps tiršta.
  2. 2. Grietinėlę lengvai išplakite (turėtų būti tiršta, bet ne standi) ir sumaišykite su jogurtu, inulinu (jeigu naudosite), saldikliu ir vanile.
  3. 3. Ir tuomet jau į ledų formeles pakaitomis dėkite grietinėlės ir rabarbarų mases, smeikite pagaliukus arba kraukite į vaflius ir dėkite viską į šaldymo kamerą bent jau 4 valandoms, jeigu norisi valgyti iškart. Skanaus!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau ledų receptų rasite: Ledai.