Naminiai mini zefyriukai

2019-05-17 Autorius Taip norėjau

Naminiai mini zefyriukai
Užmačiau šį zefyrų receptą jau seniau ir sugalvojau, kad atėjo laikas išmėginti. Ne todėl, kad itin mėgčiau zefyrus (bent jau pirktinius), bet norėjau įsitikint, kad tikrai įmanoma juos pasigaminti namų sąlygomis. Pasirodo įmanoma ir visai nesudėtinga. Skonis puikus, sutirpsta vos tik įdedi į burną, net negali lyginti su pirktiniais. Likau sužavėta! Gaunasi tikrai fantastiški ir atrodo nuostabiai. Jais galite papuošti net tortą. Nėra to įkyraus saldumo, kaip pirktiniuose, jaučiasi itin maloni rūgštelė bei lengvutis vyšnios prieskonis, toks vos juntamas.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • cukrus: 500 gramų
    • želatina: 12 gramų
    • citrinos rūgštis: 9 gramų
    • vanilinas: 3 gramų
    • soda: 3 gramų
    • maistiniai dažai: pagal skonį (aš naudojau vyšnių sultis, kol gavau normą spalvą, tam prireikė 2 arbatinių šaukštelių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių želatiną užpilkite 50 mililitrų šalto virinto vandens, o cukrų 100 mililitrų vandens ir palikite 2 valandoms.
  2. 2. Po 2 valandų cukrų perpilkite į puodą bei dėkite virti. Užvirus, sumažinkite ugnį iki silpnos bei virkite pamaišydamos 8 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sirupą supilkite į dubenį, pilkite garų vonelėje ištirpintą želatiną bei plakite mikseriu arba virtuviniu kombainu, mažiausiu greičiu maždaug 7 minutes.
  5. 4. Po to berkite citrinos rūgštį bei plakite 5 minutes; vaniliną, sodą ir vėl plakite 5 minutes (man pačiai tiek neprireikė, iškart po truputį pyliau ir sultis, o kai masė gavosi reikiamos konsistencijos, nustojau). Masė turėtų būti tokia, kad laikytų formą, jeigu per tvirta, po truputį galite įpilti šalto virinto vandens.
  6. 5. Palaikome 10 minučių (jei labai skubate, galite ir nelaikyti).
  7. 6. Zefyriukus spauskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos bei palikite džiūti kambario temperatūroje 3 valandoms. Mano buvo nedideli tai užteko šį kartą 2 valandų, nors įprastai reikia 3.
  8. 7. Paskui atsargiai, peilio pagalba, nuimkite nuo kepimo popieriaus zefyriukus bei sulipdykite po 2, jie lengvai sulimpa paspaudus. Galite nuiminėti ir be peilio, bet tuomet truputį lieka ant popieriaus.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.

Rita Briediene

Nelabai supratau, kam reikalinga soda?
Atsakyti
Bananų duona su varške ir ananasais
(1)
Plikytukai su varškės kremo įdaru
(2)
Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje
(2)
Avokado triufeliai
(4)