Šokoladiniai triufeliai su karamele ir lazdynų riešutais

2024-06-24 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladiniai triufeliai su karamele ir lazdynų riešutais
Sveiki atvykę į nuostabų skonių pasaulį, kur šokoladas susitinka su karamele ir lazdynų riešutais! Šis receptas skirtas visiems smaližiams, norintiems pasigaminti ką nors ypatingo ir nepaprastai skanaus. Šokoladiniai triufeliai su karamele ir lazdynų riešutais yra ne tik puikus desertas, bet ir sveikatos šaltinis. Lazdynų riešutai yra puikus vitaminų E ir B šaltinis, taip pat turtingi antioksidantais, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir stiprina imunitetą. Šis receptas gali būti lengvai pritaikytas pagal jūsų poreikius – pateiksime keletą ingredientų alternatyvų, kad galėtumėte jį pritaikyti pagal savo skonį ir mitybos poreikius.

Svarba sveikatai:

Lazdynų riešutai yra viena iš svarbiausių šio recepto sudedamųjų dalių, kurie suteikia ne tik nuostabų skonį, bet ir naudos sveikatai. Jie yra puikus šaltinis sveikų riebalų, baltymų, vitaminų ir mineralų. Lazdynų riešutai padeda mažinti cholesterolio lygį, gerina širdies sveikatą ir yra naudingi smegenų funkcijai dėl savo turtingo antioksidantų ir vitamino E kiekio. Juodas šokoladas taip pat turi daugybę privalumų, įskaitant širdies sveikatos gerinimą ir nuotaikos pakėlimą.

Ingredientai

    • 70-80% juodas šokoladas: 450 gramų (galima naudoti ir pieno šokoladą ar baltąjį šokoladą, jei norite švelnesnio skonio)
    • Cukrus: 400 gramų (vietoj to galima naudoti medų ar agavos sirupą, tačiau teks pritaikyti kiekį)
    • Vanduo: 8-9 valgomieji šaukštai
    • Lazdyno riešutai be luobelės: 200 gramų (galima keisti migdolais, graikiniais riešutais ar pekano riešutais)
    • Grietinėlė: 280 mililitrų (galima naudoti kokosų pieną ar kitą augalinį pieną veganinei versijai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šokoladą ištirpiname ant garų vonelės nuolatos maišydami.
  2. 2. Cukrų bei vandenį pilame į puodą storu dugnu, maišome kol ims virti.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet nebemaišome bei leidžiame karamelizuotis.
  5. 4. Suberiame į karamelę riešutus, pamaišome bei supilame masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginame mentele.
  6. 5. Kai sustings sumalame kombaine į triufelius.
  7. 6. Grietinėlę pilame į ištirpusį šokoladą, išmaišome, sudedame griliažo trupinius, išmaišome.
  8. 7. Masę padedame į šaldytuvą, kad atvėstų.
  9. 8. Po to išimame, formuojame norimos formos saldainius, juos voliojame cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade bei riešutų trupiniuose...
  10. 9. Patiekiame ir skanaujame!
  11. 10. Pabaiga: Šie šokoladiniai triufeliai su karamele ir lazdynų riešutais tikrai sužavės jūsų skonio receptorius ir taps puikiu desertu bet kokiai progai. Nors šis receptas yra pakankamai paprastas, rezultatas yra tiesiog nepakartojamas. Išbandykite jį ir pasidalinkite savo įspūdžiais bei patarimais su draugais ir šeima!

Eugenija Sinevičienė

Manau, tūrėtų būti labai skanu... Ačiū už idėją ❤
Atsakyti
Austriškas štrudelis su varške ir razinomis
(28)