Labai mėgstu šiuos griliažinius saldainius. Mėgstu tiek jais lepintis prie kavos ar arbatos puodelio, tiek pavaišinti užsukusius draugus į svečius, nes matau kaip greitai jei būna suvalgomi.
Ingredientai
graikiniai riešutai: 200 gramų
cukrus: 250 gramų
šokoladas: 250 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į sausą puodą suberiame cukrų ir ant mažos ugnies kaitiname, kol ištirps ir taps medaus spalvos.
2. Tuomet suberti peiliu pasmulkintus riešutus bei išjungiame ugnį.
3. Gerai permaišome.
4. Tada kepimo indą, maždaug 15x10 centimetrų dydžio, išklojame folija.
5. Sukrečiame karštą masę bei aplyginame. Paliekame pravėsti.
6. Kai griliažas bus dar šiltas, bet jau pavyks liesti rankomis, nulupame nuo folijos, perkeliame ant lentutės ir supjaustome. Jeigu atvėso kiek per daug ir visai nebesipjausto, galite tiesiog sulaužyti į norimus gabalėlius.
7. Visiškai atvėsusius gabalėlius apliejame šokoladu.
8. Papuošiame pagal savo skonį ir norus. Paliekame šokoladą sustingti. Lepinamės!
9. Rekomendacija: Daugiau saldainių receptų rasite: Saldainiai.