Puri pynė su kreminiu sūriu ir uogiene

2024-10-22 Autorius 5 produktai

Puri pynė su kreminiu sūriu ir uogiene
Puri pynė su kreminiu sūriu ir uogiene - šis desertas su rikotos sūriu ir džemu yra originalus derinys tarp pikantiško ir saldaus skonio. Picos tešla tampa universali baze, suteikiančia traškumo ir lengvumo, o rikotos sluoksnis prideda kreminės tekstūros. Džemas įneša saldumo ir vaisinės gaivos, o pistacijos suteikia malonų traškumą ir riešutinį poskonį.

Suktinys susukamas į pintą formą, kuri atrodo elegantiškai ir gali būti skaniai patiekiama tiek karšta, tiek atvėsusi. Kiaušinio plakinys užtikrina auksinį ir traškų išorės sluoksnį, o papildomos pistacijos dar labiau sustiprina patiekalo vizualinį ir skonio įspūdį.

Autorės komentaras - kartais atrodo, kad namie nėra "nieko skanaus", o realybė tokia, kad tiesiog pritrūksta fantazijos panaudoti tai, ką jau turime. Štai ir šį kartą - turėjau nusipirkusi picos tešlos. Šią tešlą galite panaudoti gaminant desertus! Tešla neutralaus skonio, o saldumo suteikia uogų ir vaisių džemas. 

Ingredientai

    • Picos tešla: 550 g (tinka ir pirktinė)
    • Rikotos sūris: 150 g
    • Uogų ir vaisių džemas: 200 g
    • Sūdytos pistacijos: 50 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoštą picos tešlą aptepti plonu rikotos sūrio sluoksniu.
  2. 2. Ant rikotos tolygiu sluoksniu užtepti džemo.
  3. 3. Pasmulkinti pistacijas. Apibarstyti džemo sluoksnį.
  4. 4. Atsargiai pradėti sukti tešlą. Susukus į ritinėlį, išilgai jį perpjauti per pusę.
  5. 5. Abi puseles vieną su kita kryžiuojant "nupinti kasą", o jos galus vėliau sujungti, kad gautųsi apvali forma.
  6. 6. Perkelti suktinį ant kepimo skardos.
  7. 7. Išplakti kiaušinį ir juo aptepti pynę. Galima papildomai pabarstyti pistacijomis.
  8. 8. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pynę kepti apie 20 min.
Sveiki avokado ir kivi pyragaičiai
(9)