Naminė pica su faršu

2024-10-11 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Naminė pica su faršu
Naminė pica su faršu – tai sotus, šeimos mėgstamas patiekalas, kurio pagrindą sudaro minkšta picos tešla ir gardus mėsos įdaras. Pagrindui dažniausiai naudojama plona arba storesnė, puri tešla, ant kurios tepamas pomidorų padažas. Faršas (dažniausiai kiaulienos, jautienos ar vištienos) iš anksto apkeptas su prieskoniais, prideda sotumo ir sodraus skonio. Be to, pica praturtinama mėgstamais daržovių priedais, pavyzdžiui, svogūnais, paprikomis ar pomidorais. Viršus apibarstomas gausiai sūriu, kuris kepant išsilydo ir sujungia visus ingredientus, suteikdamas picai švelnią tekstūrą ir traškų kraštą.

Autorės komentaras - nors manau pica pagal nurodytą receptą jau yra puikaus skonio, tačiau tikrai galite pridėti ir savo mėgstamų daržovių, tokių kaip pomidorai

Iš nurodyto tešlos kiekio iškepsite dvi didesnes picas arba keturias mažesnes. 

Ingredientai

    Tešlai:
    • Sausos mielės: 7 g
    • Cukrus: 1,5 arb. š.
    • Šiltas vanduo: 310 g
    • Miltai: 450 g
    • Alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
    • Druska: žiupsnis
    Picai:
    • Malta mėsa: 300 g
    • Česnakų granulės: 1 arb. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Mocarela: 1 vnt.
    • Raudonasis svogūnas: 0,5 vnt.
    • Padažas picos padui aptepti: keli šaukštai (tinka, žinoma, ir paprastas pomidorų padažas)
    Padažui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenėlyje sumaišyti mieles, cukrų ir šiltą vandenį. Vanduo turi būti pakankamai šiltas, bet jokiais būdais ne karštas. Išmaišius dubenėlį uždengti rankšluostėliu ir palikti 10-15 min, kol mielės suputos.
  2. 2. Į didelį dubenį sudėti miltus, berti druskos ir supilti alyvuogių aliejų. Prie miltų supilti ir suputojusias mieles. Užminkyti tešlą. Jeigu tešla minkoma rankomis, tai reikėtų daryti bent 8 min., kad tešla taptų pakankamai elastinga. Visą procesą galima atlikti virtuvinio kombaino pagalba. Tešla turi gautis tik vos limpanti. Jeigu tešla per minkšta, po truputį, vis minkant, dėti papildomai miltų.
  3. Reklama
  4. 3. Išminkytą tešlą perkelti į aliejumi išteptą dubenį ir uždengti maistine plėvele. Dubenį padėti šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų. Jos tūris turėtų padvigubėti, tai užtruks 1-1,5 val.
  5. 4. Iškilusią tešlą šiek tiek paminkyti ir padalinti į tiek gabalėlių, kiek picų norėsis. Tešlos užteks dviems vidutinio dydžio picoms arba keturioms mažesnėms. Galima formuoti ir mini picas.
  6. 5. Ant švelniai miltuoti paviršiaus iškočioti daugiau mažiau apvalius paplotėlius. Galima ir rankomis suformuoti.
  7. 6. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepti maltą mėsą. Suberti česnakų granules, pipirų, šiek tiek druskos. Išmaišyti ir atidėti.
  8. 7. Padažui dubenėlyje sumaišyti majonezą su garstyčiomis, sudėti smulkiais gabalėliais pjaustytus agurkėlius. Išmaišyti ir atidėti.
  9. 8. Picos padą aptepti pomidorų padažu, išdėlioti keptą mėsą. Ant višaus išdėlioti plėšytą (ar tarkuotą) mocarelos sūrį ir pusžiedžiais pjaustytus svogūnus.
  10. 9. Orkaitę įkaitinti iki 250 C temperatūros ir paruoštą pica kepti apie 12-15 min. Stebėti, kad pagrindas neapskrustų per daug.
  11. 10. Iškepusią picą pagardinti paruoštu majonezo padažu.
Naminė pica su faršu
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Varškės pica su faršu
(2)
Storapadė pica su tunu ir mocarela
(1)
Storapadė pica su špinatais, mocarelos sūriu ir kumpiu
(8)
Kalafiorų pica - party pizza su kalafioro padu
(4)
Pica su tortilija
(3)
Pica iš cukinijų pagrindo (be gliuteno)
(1)
Naminė pica su faršu, pomidorų padažu ir sūriu
(6)