Šios picos pagrindas yra ne iš miltų, kaip įprasta, o iš cukinijų. Jeigu turite per daug cukinijų, ši pica yra tikrai geras būdas jas sunaudoti! Nors ši pica man patiko, bet nereikėtų jos lyginti su įprastine.
Pagrindas šiek šiek priminė nesaldų pyragą. Nedėjau daug miltų, todėl jis buvo gana minkštas, purus, bet formą tikrai išlaikė.
Svarbu gerai nusunkti cukinijos skystį. Aš tiesą pasakius iki galo niekada nenusunkiu, bet didžiąją dalį skysčio tikrai pašalinu. Sutarkuotą cukiniją užbarstau geru žiupsniu druskos. Palieku pastovėti 10-15 min. ar kol išsiskiria skystis. Tada nusunkiu per sietelį arba nuspaudžiu rankomis.
Į pagrindą dėjau ryžių miltus. Tešla turėtų būti tiršta.
Pagrindą suformavau uždėjusi apvalios kepimo formos šonus.
Ant iškepusios cukinijų picos užtepiau pomidorų padažo, tarkuoto mocarelos sūrio, pomidorą ir tuną savose sultyse.
Irena
Atsakyti