Naminė pica su faršu, pomidorų padažu ir sūriu

2024-04-16 Autorius WorldRecipes.lt

Naminė pica su faršu, pomidorų padažu ir sūriu
Neseniai pasakojau kaip pagaminti naminę picą su kalakutieną ir ananasais, kurią mes labai mėgstame. O šį kartą parodysiu kaip pagaminti variantą su malta mėsa, vėl gaminant mielinis picos padą. O galiu pasakyti, kad pica su faršu labai nustebino iš gerosios pusės, suvalgėme labai greitai, nes buvo itin skanu, tikrai rekomenduojame išmėginti!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 28 centimetrų skersmens pica.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pagrindui:
    • vanduo: 150 mililitrų
    • sausos mielės: 7 arba 11 gramų pakelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 2-2,5 stiklinės (1 stiklinė - 200 ml)
    Įdarui:
    • faršas: 200-300 gramų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • pomidorų padažas: ~150 mililitrų (naudotas, pagamintas pagal šį receptą)
    • džiovintas rozmarinas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • raudonosios paprikos: 0,5
    • alyvuogės
    • fermentinis sūris: ~150 gramų
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Vandenį šiek tiek pašildykite, suberkite cukrų, druską, mieles, išmaišykite bei palikite, kad mielės suputotų.
  2. 2. Tada berkite raudonėlį, pilkite šaukštą aliejaus, po truputį berkite miltus bei maišykite, kol galėsite minkyti. Į minkomą tešlą supilkite likusį aliejų, gerai išminkykite bei palikite pakilti, kol ruošite įdarą (maždaug pusvalandį).
  3. Reklama
  4. 3. Įdaras: Svogūną ganėtinai smulkiai supjaustykite, pakepinkite keptuvėje, kol šis gražiai pagelsta. Į faršą berkite prieskonius, druską, pipirų pagal skonį, ir dėkite į keptuvę kartu su svogūnais.
  5. 4. Viską išmaišykite bei pamaišydamos pakepinkite, kol faršas iškeps (maišydamos faršą "pakapokite" mentele, kad būtų maži mėsos gabalėliais, ne ištisas "blynas"). Kepimo pabaigoje sudėkite susmulkintą česnaką bei supilkite pomidorų padažą.
  6. 5. Tada papriką supjaustykite juostelėmis bei atskirai pakepinkite, kol suminkštės.
  7. 6. Pica: Tešlą dar kartą perminkykite. Iškočiokite 28 centimetrų pagrindą. Aptepkite pagrindą alyvuogių aliejumi. Dėkite ant jo keptą faršą, išdėliokite keptą papriką ir alyvuoges.
  8. 7. Ant viršaus barstykite smulkiai sutarkuotą fermentinį sūrį.
  9. 8. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių, arba kol pica gražiai apskrunda. Skanaukite!
Vegetariška pica su daržovėmis, feta ir alyvuogėmis
(3)
Pica su špinatais
(3)
Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu
(6)
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(3)