O šį kartą mano naujas atradimas. Pica su rūkyta lašiša gaunasi tikrai itin gardi, "neperkrauta" nereikalingais produktais. Bus gaminama dar vieną kartą. Rekomenduoju!
Nurodyti ingredientų kiekiai yra 28 centimetrų padui.
Ingredientai
Padui:
vanduo: 120 mililitrų
sausos mielės: 5 gramų
cukrus: 1 valgomojo šaukšto
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
itališkos žolelės
miltai: 2-2,5 stiklinės
aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
Pomidorų aptepui (padui):
pomidorai: 2-3
česnakas: 3 skiltelių
svogūnai: 1 (nedidelio)
druska
pipirai
itališkos žolelės
Ingredientai picai:
rūkyta lašiša: 150 gramų (geriausiai tinka jau pjaustyta gabalėliais, skirta salotoms)
marinuoti agurkai: 1
fermentinis sūris: 70-100 gramų
Recepto paruošimas
1. Pado gaminimas: Vandenį truputį pašildykite, suberkite cukrų, druską, mieles, išmaišykite bei palikite, kad mielės suputotų.
2. Tada berkite žoleles, po truputį berkite miltus bei maišykite, kol galėsime minkyti.
Reklama
3. Į minkomą tešlą supilkite aliejų, gerai išminkykite bei palikite pakilti šiltoje vietoje, kol ruošite aptepą.
5. Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustykite. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinkite svogūną, dėkite pomidorus bei maišydami kepkite, kol išgaruos dalis skysčio bei pomidorų masė ims tirštėti.
6. Sudėkite česnakus, berkite druskos, pipirų, prieskonių bei dar kelias minutes pakepinkite. Nukelkite nuo ugnies.
7. Surinkimas: Iškočiokite tešlą. Aptepkite pomidorų tyre.
8. Barstykite dalį fermentinio sūrio, dėkite lašišą bei smulkiai supjaustytą marinuotą agurką, užbarstykite likusį sūrį.
9. Kepkite maždaug 20-30 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje (laiką žiūrime pagal savo orkaitę). Skanaujame!
10. Patarimas: Taip pat galite, jeigu mėgstate uždėti svogūnų, jie čia puikiai tiks.