Pica su rūkyta lašiša, pomidorais ir sūriu

2024-01-12 Autorius WorldRecipes.lt

Pica su rūkyta lašiša, pomidorais ir sūriu
Neseniai Jums rodžiau kaip pasigaminti dvi savo labai pamėgtas picas, tai:
- pica su kalakutienos kumpiu ir ananasais;
- pica su kalakutiena ir baklažanais;

O šį kartą mano naujas atradimas. Pica su rūkyta lašiša gaunasi tikrai itin gardi, "neperkrauta" nereikalingais produktais. Bus gaminama dar vieną kartą. Rekomenduoju!

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 28 centimetrų padui.

Ingredientai

    Padui:
    • vanduo: 120 mililitrų
    • sausos mielės: 5 gramų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • itališkos žolelės
    • miltai: 2-2,5 stiklinės
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    Pomidorų aptepui (padui):
    • pomidorai: 2-3
    • česnakas: 3 skiltelių
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • druska
    • pipirai
    • itališkos žolelės
    Ingredientai picai:
    • rūkyta lašiša: 150 gramų (geriausiai tinka jau pjaustyta gabalėliais, skirta salotoms)
    • marinuoti agurkai: 1
    • fermentinis sūris: 70-100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pado gaminimas: Vandenį truputį pašildykite, suberkite cukrų, druską, mieles, išmaišykite bei palikite, kad mielės suputotų.
  2. 2. Tada berkite žoleles, po truputį berkite miltus bei maišykite, kol galėsime minkyti.
  3. 3. Į minkomą tešlą supilkite aliejų, gerai išminkykite bei palikite pakilti šiltoje vietoje, kol ruošite aptepą.
  4. 4. Pomidorų aptepas: Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite gabaliukais, sutrinkite (aš trinu bulvių grūstuve).
  5. 5. Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustykite. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinkite svogūną, dėkite pomidorus bei maišydami kepkite, kol išgaruos dalis skysčio bei pomidorų masė ims tirštėti.
  6. 6. Sudėkite česnakus, berkite druskos, pipirų, prieskonių bei dar kelias minutes pakepinkite. Nukelkite nuo ugnies.
  7. 7. Surinkimas: Iškočiokite tešlą. Aptepkite pomidorų tyre.
  8. 8. Barstykite dalį fermentinio sūrio, dėkite lašišą bei smulkiai supjaustytą marinuotą agurką, užbarstykite likusį sūrį.
  9. 9. Kepkite maždaug 20-30 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje (laiką žiūrime pagal savo orkaitę). Skanaujame!
  10. 10. Patarimas: Taip pat galite, jeigu mėgstate uždėti svogūnų, jie čia puikiai tiks.
Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
(1)
Užkandžiai su lašiša ir sraigių ikrais
(1)
Orkaitėje kepta lašiša su keptomis daržovėmis
(1)