1. Iš pradžių lašišą nuplauname, nusausiname ir apibarstome iš abiejų pusių citrinpipiriais.
2. Paliekame maždaug 10 minučių, o per tą laiką pasigaminame glazūrą.
Reklama
3. Indelyje (o geriausiai tai supilame viską į stiklainiuką, užsukame, paplakame ir padažas pagamintas, taip įprastai gaminus įvairius dressingus) sumaišomte soją, medų, citrinos sultis ir aliejų.
4. Jeigu tik mėgstate galima įtarkuoti ir šiek tiek šviežio imbiero.
5. Paruošta glazūra aptepame lašišą (abi puses), palaukiame keletą minučių ir dedame į įkaitintą grill’io keptuvę ar orkaitę.
6. Kepdamos kartas nuo karto apliejame likusia glazūra.
7. Iš vienos pusės kepame maždaug 5 minutes, iš kito užteks ir 3 minučių. ;)
8. Iškeptą lašišą pagardiname sezamo sėklomis.
9. Patarimas: Jeigu naudojate lašišos filė su oda - pirmiausia dedame oda į apačią.
10. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Magda
Atsakyti