Lašišų iešmeliai - kebabai su daržovėmis

2023-07-21 Autorius WorldRecipes.lt

Lašišų iešmeliai - kebabai su daržovėmis
Senokai nebuvau ruošusi lašišos. Paskutinį kartą pasakojau kaip pagaminti kapotos lašišos kotletus, kuriuos visi išgyrė. Šiandien ateinu dar su vienu receptu, kuris labai patiko mano šeimai. Paruošti tikrai nėra sudėtinga, nes daugiausiai darbo už mus atliks orkaitė. Prie lašišos čia puikiai kartu dera kartu iškeptos daržovės. Trumpai tariant, receptas tikrai vertas Jūsų dėmesio. Mėginkite ir lepinkitės šiuo fantastišku patiekalu! 

Ingredientai

    6-iems iešmeliams:
    • lašišos filė: 400 gramų
    • citrinų: 1
    • paprikų: 1
    • cukinijų: 1
    • svogūnų: 1
    • grietinės: 2 valgomųjų šaukštų
    • majonezo: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • pipirų
    • džiovinto baziliko: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintų čiobrelių: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lašišai nulupkite odą ir filė supjaustykite stambiais gabaliukais, tinkamais verti ant iešmelių.
  2. 2. Cukinijas supjaustykite storais pusmėnuliais, paprikas - kvadratais, svogūną padalinkite į keturias skilteles ir išskirstykite dar perpus.
  3. Reklama
  4. 3. Viską užpilkite citrinų sultimis, grietine, majonezu ir prieskoniais. Palikite pasimarinuoti bent kelias valandas.
  5. 4. Medinius iešmelius pamerkite maždaug 30 minučių į šaltą vandenį (kad kepant nesudegtų).
  6. 5. Tuomet lašišos ir daržovių gabaliukus sumaukite ant iešmelių, suvyniokite kiekvieną atskirai į foliją ir kepkite orkaitėje arba ant grotelių. Orkaitėje kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje maždaug 20 minučių.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Patarimas: Galite rinktis ir kitas mėgstamas daržoves, kaip pavyzdys labai tinka brokolio žiedynai. Esu išmėginusi, tik šį kartą jo neturėjau.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)
Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
(2)