Kiaušinienės "lavašai" su grūdėta varške, špinatais ir lašiša

2024-10-11 Autorius minus_trisdesimt

Kiaušinienės "lavašai" su grūdėta varške, špinatais ir lašiša
Kiaušinienės "lavašai" yra greitas ir lengvas patiekalas, kuris puikiai tinka vakarienei ar užkandžiui. Pagrindinis šio recepto ingredientas – kiaušiniai – yra natūralus baltymų šaltinis, reikalingas raumenų augimui ir sveikatai palaikyti. Kiaušiniai taip pat turi daugybę vitaminų, įskaitant A, D, E, B12, kurie padeda stiprinti imuninę sistemą. Kitas svarbus komponentas - lašiša, turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, kurios būtinos smegenų ir širdies sveikatai.

Galimos ingredientų alternatyvos


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Jei norite intensyvesnio skonio, įberkite šiek tiek česnako miltelių arba kapotų žalių svogūnų.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Privalumai: Dėl didelio baltymų ir sveikų riebalų kiekio šis patiekalas gali būti sotus ir padėti ilgiau jaustis sočiam. Kiaušiniai taip pat padeda reguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje.

Trūkumai: Dėl lašišos šis patiekalas gali būti gana kaloringas. Rekomenduojama laikytis saiko ir derinti su daržovėmis, kad subalansuotumėte kalorijų kiekį.

Kalorijos: Porcijoje: 320 kcal 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Grūdėta varškė: 3 šaukštai
    • Špinatai: sauja
    • Lašiša: 50 g
    • Druska ir pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Plakami kiaušiniai su druska ir pipirais, kol masė taps vientisa.
  2. 2. Įkaitinta keptuvė, ir į ją pilami plakti kiaušiniai, kepama, kol "lavašas" sutvirtėja.
  3. Reklama
  4. 3. Ant iškepto kiaušinių "lavašo" tolygiai dedama grūdėta varškė, po to - špinatai ir lašiša.
  5. 4. Atsargiai susukamas į ritinėlį ir trumpai pakepintas keptuvėje, kad įdaras sušiltų.
  6. 5. Santrauka: Šis kiaušinienės "lavašas" yra puiki blic vakarienės idėja, turinti daug baltymų ir naudingų riebalų. Lengvai paruošiamas, šis patiekalas ne tik sotus, bet ir sveikas pasirinkimas.
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)